Реклама / Ads
6| 9394 |20.07.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Някой лъже! Лиляна Павлова отрече да е оказван натиск на Боршош за обществени поръчки

.
Към този момент подготовката за председателството върви много добре. Най-важи са приоритетите, които ние вече представихме и приехме. Това каза по БНТ министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 година Лиляна Павлова.
 
"Не трябва да допускаме темата за НДК да стига Европа. Засега успяваме. Ремонтите на НДК са изцяло вътрешен проблем. Комптентните органи ще си свършат работата. Ние трябва да се съсредотичим върху подготвянето на екипите, срещите, темите, приоритетите, които Няма никаква опасност да изнесем председателството. Пак ще кажа, че трябва да оставим прокуратурата и съдът да си свършат работата.

Днес дадох показания и мога да заявя категорично, че никога не е имало натиск към Мирослав Боршош за обществени поръчки. Даже се опитах да предотвратя сключването на договори и анекси от него, които бяха нзаконосъобразни. Бойко Борисов предложи да има промяна на принципала на НДК и министерството на културата да го поеме. Това е негово право. Моите аргументи за уволнението на Боршош явно са правилни, като гледаме обвинението на прокуратурата. Лобита в ГЕРБ не се сблъскват. Аз говоря за закъснението на ремонтите в НДК, те се извършват без документи, финансовите неуредици. Това бяха моите аргументи", категорична беше тя.

Сега остава да се изясни кой лъже-Боршош категорично заяви ,че му е бил оказван натиск във връзка с някои обществени поръчки, обявени от НДК, Павлова сега отрича. Не може и двамата да са прави.

"Българското председателство ще се проведе в София. Всички срещи и събития ще се проведат в сградата, определена за това. Трбва да пресечем всички фалшиви новини по тази тема. Даже ще проведем повече срещи, събития и конференции от предвидените. Една част от тях ще бъдат проведени в резиденция "Бояна", защото НДК няма да може да приеме всичките срещи", завърши министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5849 |18.07.2017 Румен Гечев: Лиляна Павлова е имала пълно основание да уволни Боршош . 0| 5434 |17.07.2017 Павлова, Дончев и Рашидов на разпит в следствието за НДК . 0| 5461 |12.07.2017 Лиляна Павлова: Спекулация е, че ще изгубим председателството си на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads