Реклама / Ads
23| 9866 |15.06.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Озъбени и озлобени до забрава хищници, обладани от собствените си страхове, са готови да разкъсат всяка плът

.
Няма ли някоя публична личност да се ядоса? Да застане с лицето си, да каже “стига”, “срам ме е”, “не може така”. Защото изглежда, ако някой не го направи - политици, общественици, лидери на мнение в социалните мрежи, то една група фашисти, маскирани като патриоти, ще продължават да тероризират друга група от обществото, само защото така им харесва. У нас пълзи фашизъм и един ден, когато той стигне до вратата ви, вие няма да може да я затворите, както затваряте очите си сега.
 

В тежък рецидив се превръща поведението на симпатизантите на “Възраждане”, които оказва се продължават да тероризират зрители в частни киносалони в страната заради прожекцията на филма “Близо” - носител на куп международни отличия, включително и голямата награда от фестивала в Кан.

 

Този път случката е от Пловдив, където привърженици на партията на Костадин Костадинов са нахлули в LUCKY Дом на киното. Новината съобщават от пловдивската медия “Под тепето”. Филмът “Близо” е бил включен в програма на френскоезични филми към фестивала “Франкофоли“. 

 

На преден план в пловдивската група “бесни патриоти” е и депутатът от “Възраждане” Емил Янков - таксиметров шофьор, който събира агитката малко преди прожекцията и заедно с нея щурмува фоайето на киносалона. нито един от тях не е гледал филма и всички са сформирали своята представа от преразкази на неговото съдържание във Facebook групи. 

 

“Възрожденците” с очевидно “огромно” национално самосъзнание, висок процент на тестостерон в кръвта и критично ниско ниво на емоционална интелигентност решават да прекъснат филма “Близо” за втори път в рамките на няколко дни. Сред зрителите в залата има хора на различни възрасти. Има и бременна жена. Четиримата униформени на място в киносалона само успяват да предотвратят ескалация и сблъсъци. 

 

Случката повтаря събитията от събота миналата седмица в столичното кино “Одеон”, където с плакати срещу педофилията около 20-30 гамени с партийни тениски нахлуха в киносалона и прекъснаха прожекцията на филма, който трябваше да се излъчи в рамките на “София прайд фест”. Основната причина според бранителите на традиционното семейство е, че филмът “рекламира” гей-любов между деца. 

 

Повтарям - никой не е гледал филма, а е разбрал за него от преразказ в социалните мрежи. Това е същият случай, в който хората вярваха на разпространени в интернет конспиративни теории за ваксините срещу COVID-19, които де факто спасиха човешки животи. Това е същият случай, в който хората се оставиха на страха от мистичния джендър в Истанбулската конвенция, която де факто пази жените от домашно насилие. 

Притеснителни сюжети се разиграват на родната сцена през последната една седмица.

 

Един депутат от “Възраждане” вчера от парламентарната трибуна заговори за фашизма и дръзна да сравни някои от политиците ни с Хитлер. Да, прав е. У нас броди фашизъм, нацизъм и откровена омраза към всеки “либерал”, “джендър”, “представител на умнокрасивитета”, “жълтопаветник”. И за това свидетелстват свастиките и еврейските звезди по родните заведения, пасивността на политическата класа по въпроса, прекъснатите кинопрожекции, бездействието на компетентните органи, призвани да бранят обществения ред.

 

Превръщаме се в животни, скъпи сънародници. И у нас започват да важат законите на джунглата, защото други закони в България изглежда не се спазват. И изглежда озъбени и озлобени до забрава хищници, обладани от собствените си страхове, са готови да разкъсат всяка плът, която видят насреща си. Накрая всичко ще започне да смърди на мърша, защото някой насъсква зверовете, бродещи по собствените ни улици. И никой не се опитва да ги спре. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3360 |15.06.2023 Ивайло Мирчев: Надявам се Радев да си припомни, че е президент и да подпише указа за освобождаването на Гешев . 5| 4148 |14.06.2023 Евгений Кънев: Кога държавата ще спре вълната от отровна руска пропаганда, която цели да ни направи губерния? . 9| 74939 |13.06.2023 Митко Павлов: Защо, бе, вие щъкаща из телевизиите сволоч не казахте ”Срам ме е” . 0| 4332 |12.06.2023 Пълзи ли фашизъм в центъра на София и защо държавата замълча?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads