Реклама / Ads
2| 8848 |16.06.2017 НАРОДЕН ГЛАС

В Стара Загора на нож заради парк „Бедечка“, решават бъдещето му на референдум

.
Парк Бедечка
След два дни Стара Загора гласува на референдум за това дали парк „Бедечка” да остане зелена площ или да има жилищен квартал.
 

В едната страна на конфликта са хората, които искат да запазят зеленината и мястото за отдих и почивки, а от друга са собствениците на реституирани имоти, които искат да се разпоредят със собствеността си и твърдят, че площта дори не е била парк.

 

Имотите са върнати 2003-та година, а през 2012 е направен подробен устройствен план. Реституцията е възстановявана 20 годни, коментира един от притежателите на земи в парка. Според друг собственик земята никога не е била парк и затова свидетелстват нотариални актове от 1924 година, посочващи границите на имотите.

 

Защитниците на запазването на парка искат обезщетение за собствениците, за да не се строи квартал. Кметът на града Живко Тодоров посочи, че може да се постигне компромисно решение. „Изсече ли се веднъж - няма връщане назад. Нека хората помислят. Искам да гласуваме да има въздух за града и хората да получат обезщетение”, каза той, цитиран от БТВ.

 

Първан Симеонов политолог и представител на инициативата „Запазете Бедечка” коментира, че в спора няма две страни, а обществен интерес и недалновидни управленски решения. И малките собственици са също толкова жертви, каза той. Според него това е поредица от частни случай, както спирка в „Младост”, която се оказа на частен имоти. По думите му каквото и да реши Стара Загора ще се плаща – или за инфраструктура на цял нов квартал или за облагородяване на парк.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 11371 |15.06.2017 В. Кендов за Фрог: Орязването на кеша е заради заем от 200 млн. лв.? . 1| 6007 |13.06.2017 Наказателни процедури срещу Чехия, Полша и Унгария заради неприемането на мигранти . 0| 5026 |13.06.2017 Рагин: Заради репликата си съм готов да скоча от третия етаж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads