Реклама / Ads
12| 17303 |01.08.2017 ЪNDERGROUND

Медийната група ”Мама и гамен” слага ръка официално и върху БНТ

.
Изборът на нов директор на БНТ провокира действия, познати от времето на ”зрелия социализъм” и ранния преход. Група културни дейци, както вероятно сами се определят, смята Иван Гарелов за топ-кандидатура за поста. Познато, нали?
 
Разбира се, това е в стила на самия Гарелов - показна ПР акция в подкрепа на собствената кандидатура, но не е само това.  Зад разгорещените спорове за и против списъка на Гарелов, СЕМ тихичко ще избере този, който трябва да осигури по-нататъшната монополизация на медиите в България чрез пряк контрол върху обществената телевизия. Правосъдието и медиите са двете сфери, в които понастоящем най-очевидно се провежда демонтажът на демократичната система в България.Това пише във фейсбук Огнян минчев по повод предстоящия избор на директор на Нациожналната телевизия.

Обществото е удавено в жълто-кафява информационна помия, а от екрана на гъсто летят фалшиви патици, чието проследяване отклонява погледа от реалните дилеми на обществения живот. И ако бтв и нова можеш просто да ги купиш, бнт трябва да я подчиниш и администрираш. Последното никога не е било особено трудно, но днес имам тъжното предчувствие, че предстои завръщане към още "по-славни" времена на подчинение в полза на мафиотския койчо (с малка буква - защото е тип, а не индивид). Без независимо правосъдие и без свободни медии циркът на показната демокрация може спокойно да продължи.

Нека само припомним, че основна характеристика на демокрацията е ПОЛИАРХИЯТА - разръснатост на властта в многообразни обществени центрове на контрол и влияние - медийни, икономически, идейни и организационни. В България процесът е обратен - към монополизация.

Икономиката е в ръцете на една все по-малка шепа индивиди с милиционерски произход в пълна симбиоза с политическата власт. Прокуратурата е царицата на правосъдието - а системата е все по-абсолютна монархия. А медийната група "Мама и гамен" затваря кръга на контрол върху основните потоци на публична информация. Не се занимавайте със "списъка на Гарелов" - гледайте внимателно за кого ще се вдигнат ръчичките в СЕМ. И защо за него ще се вдигнат...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5730 |17.07.2017 Николай Петров: Слагаме паник бутони в линейките . 1| 7166 |17.07.2017 След дъжд качулка: Слагат дежурен във всички районни в страната . 0| 6294 |14.07.2017 Удариха група за източване на банкомати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads