Реклама / Ads
2| 7442 |23.12.2023 ЪNDERGROUND

Полицията е разкрила грабежа на над 5 млн.лв. от инкасо в София

.
Полиция
Повдигнаха обвинения на трима криминално проявени мъже за най-крупния грабеж у нас. Акцията е на СДВР, предава NOVA. В края на 2022 г. маскирани и въоръжени с автомати мъже причакаха и обраха инкасо автомобил в паркинга на столичен търговски център. Бяха задигнати близо 5,3 млн.лв. Часове след удара в кв. „Кръстова вада” бяха намерени два опожарени автомобила. Полицията тогава предположи, че извършителите на най-крупния грабеж у нас са избягали с колите.
 

Във вторник служители на „Криминална полиция” са атакували няколко адреса. Направени са обиски и на над 5 автомобила. Има и арестувани. Повдигнати са обвинения на трима души. Те са с богати криминални досиета и са осъждани.

 

Единият от задържаните е с прякор Турчина. Многократно е задържан за финансови престъпления. Другият е 32-годишен мъж, с прякор Коко. Той е изтърпял присъда за източване на банкови карти. Третият мъж, на когото са повдигнати обвинения, е с прякор Коня. Той е на 48 години. Има присъда за взломяване на банкомат от 2015 г. В момента е в затвора, където излежава присъда за грабеж. Бил е приведен там малко след крупния удар.

 

Грабежът бе извършен в средата на ноември м.г. Тогава от прокуратурата съобщиха още, че е възможно и повече от четирима души да са участвали в обира на инкасо автомобила.

 

По показания на двамата обслужващи инкасото и видеокамери, в обира са участвали поне четирима души. Разследващи не изключваха възможността в двете коли, с които нападателите са избягали, да е имало шофьори, които не са излизали от тях, с цел по-бързо оттегляне. Така извършителите на обира може и да са шестима. Единият от автомобилите дори е бил спрян зад колона в подземния паркинг и така към него няма добра видимост от видеонаблюденито.

 

Прокуратурата обяви по онова време, че е поискала справка за украинските номера, с които са били колите на нападателите. Двете коли бяха намерени запалени малко след обира и силно обгорени.

 

Според разследването парите в инкасо автомобила са били за зареждане на банкомати на няколко банки, а нападателите вероятно са знаели маршрута на превозното средство. В инкасо автомобила е имало двама души - единият шофьор, а другият е зареждал касетите с банкноти.

 

„Това, което знаем, е, че сутринта извършителите са се придвижили с два джипа до търговския център на Околовръстното шосе в София. Изчакали са идването на инкасо автомобила. Те очевидно са знаели, че колата ще бъде там. След това инкасо автомобила е пристигнал, като в него са превозвани касети с банкноти с различен номинал, предназначени за банкоматите на различни банки. Имало е двама служители. Единият е шофирал, а другият е трябвало да зарежда касетите в банкоматите. Колата е можело да се отваря само отвътре”, заявиха тогава от прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6242 |21.12.2023 Рецидивист получи 6 г. зад решетките заради блудство с жена в Петрич . 2| 4788 |20.12.2023 Тир помете патрулка на АМ “Тракия” . 1| 6559 |15.12.2023 Прокуратурата внесе обвинителния акт по случая "Дебора" . 0| 5176 |11.12.2023 Спипаха ало измамник, отмъкнал 6000 лв. от 90-годишна жена във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads