Реклама / Ads
5| 19361 |02.08.2017 ПОЛИТИКА

Лилето Шехерезада и Бойко Съединителя в леглото на мечтите

.
Колко нощи, колко приказки за магистралите на щастието...
Ще победи ли Бойко корупцията? Ще, ще... А ще бъде ли успешно председателството на Съвета на ЕС? Естествено... Ще попречат ли скандалите с НДК, суджуците и КТБ на Борисов? Не, не, не... Защото няма по-добри от нас, рече Бойко.
 
Всъщност може и да има, но Борисов е най-добър в това да мачка по-добрите от него. С всички средства.

Чудите се откъде ви е познато това? От приказките „1001 нощ”, разбира се. Там се сбъдват всички мечти, а цяла пещера, пълна със злато и диаманти чака да бъде усвоена като обществена поръчка. За Али Баба е лъвският пай, а за 40-те олигарха – трошици. Трошици – ама златни. Риба - ама цаца... Цаца – ама риба! Знам какво и за кого си мислите, но за него - друг път.  

 

През последния месец премиерът ни заля с такъв шербет за охолния живот на българите, че някои с по-слаби нерви може  да са си помислили, че вече са в рая. Стилът е „приспивна песен” и е предназначен за балъци. Каквито сме повечето българи.

 

Министър Павлова побърза да се включи със своя доза шербет – има да наваксва пред Борисов след трусовете в тяхната връзка през последните месеци.   

 

От приказките „1001 нощ” знаем, че Шехерезада отива в спалнята на жестокия цар Шахриар. Ясно защо. Преди нея оттам са минали стотици млади, кръшни девойки, но след еднократна употреба, царят ги погубвал.  Шехерезада обаче била хитра и още първата нощ започнала да разказва на Шахриар приказка. Спряла чак призори на най-интересното място и понеже владетелят бил любопитен – къде, мамка му, е скрито имането – я оставил жива, за да продължи на следващата вечер. После пак, и пак, и пак... Кога им е оставало време за секс? Е, хайде да не се заяждаме. И в приказките има паузи.

 

Една от българските Шехерезади в кабинета „Борисов 3” е Лилето Павлова. А-ха да изпадне от списъка с министрите заради присвоени „някакви си” 50 милиона за отводняване на мижава отсечка на магистрала „Марица”, но в последния момент и намериха „водопад”, за който да отговаря – европредседателството. Тъкмо да си поеме въздух и й се стовари Боршош с неговия водопад - НДК. Появиха се ДАНС, прокуратурата и стана непрятно, защото е ясно кой ги е пратил. Тогава Лилето се е сетила за тактиката на Шехерезада с приказките. И ето, че извади първите пред премера/цар. А той със сигурност много иска да разбере къде са отишли толкова милиони, без да се спрат за едно „добър ден” при него, каквато е традицията.

 

И оставил Лилито/Шехерезада жива, за да разбере повече по въпроса. Сиреч колко и как ще бъдат похарчени купчината жълтици за безопасността на везирите от ЕС, които щели да дойдат на наргиле в София, друга купчина – за хотели, ресторанти, неформални срещи – знаете как е, жълтиците за подаръци, кетеринг и пр.

 

В стремежа си да блесне пред своя господар и да спечели отново сърцето му, Лилето надминала дори Шехерезада в полета на фантазията. Така се родила идеята девизът на председателството да бъде: „Съединението прави силата”. Има и практически страна: като не работи у нас, може да заработи в Европа. Тогава Борисов/Шахриар с право ще бъде титулован „Съединител”. От съединението, нали разбирате. Борис III Обеднител и Бойко I Съединител...

 

Как само бяха свикнали да откриват все нови и нови асфалтови хоризонти...

 

Фантазията на Лилето обаче не спира своя полет. Като севернокорейска балистична ракета лети. 80 на сто от българите, - вика тя, - одобряват посланията, станали известни като "трите К" - "консенсус, конкурентоспособност и кохезия". Ебати!

 

Не е ясно откъде Лилето/Шехерезада черпи статистически данни, но има сериозни съмнения, че поне 50% от българите не знаят какво е консенсус и конкурентоспособност, а 99,9 на сто – кохезия. И Борисов/Шахриар не знае. „Кохезия (вътрешна съгласуваност) в програмирането представлява измерител за степента, в която отделните редове програмен код в даден модул се сработват за да предоставят специфична функционалност. Кохезията е ординален измерител и обикновено се характеризира като „висока“ и „ниска“. Така пише в Укипедия. Айде сега Лилето да го повтори. А бе това Лиле, дето толкова нощи е изкарала при Бойко да решават магистралните съдбини, не проумя ли, че любимите му приказки са „Али Баба и 40-те разбойника” и „Вълшебната лампа на Аладин”. Богатства, власт, жени, лазурни нощи – каква ти кохезия...

 

Д-р Веселин Герев от Пловдив предупреди, ама кой ти слуша някаква майна, която твърди: „През последните 20 години не съм виждал толкова полудели от жегата хора като сега. Всеки ден срещам поне по един в моята практика, което означава че това са хора, губещи реална представа за реалността и с абсолютно неадекватно поведение. Всичко това става в резултат на изгарящите психиката фактори на слънцето – светлина и топлина”. Симптомите за прегряване на мозъка били силно главоболие, световъртеж, сърцебиене, изпотяване, гадене и понякога повръщане. Едва ли е имал предвид Мимето, макар няко от тези симптоми да се забелязват и при прекратена любовна връзка, отхвърлени чувства, бременност и пр. Освен това темата е друга. Ако д-р Герев иска да види повече от един полудял на ден, да застане пред Министерски съвет когато мнистрите се събират да заседават или да присъства на произволно избран работен ден на Висшия съдебен съвет. А ако не му се пътува, да посети пловдивския екип от ченгета и техни началници, дето туриха Кафка в малкия си джоб със „самоубилия се бизнесмен”.

 

Летни сюжети, би казал някой. Летни, летни, но исторически. Както е казал Цицерон (Никога, ама никога не го забъркайте с Цецерон – бойковият ляв т...к, дори на майтап, дори във виц... Чудовищно е.): Да не знаеш историята означава винаги да бъдеш дете. Което пък означава, че повечето наши полтици никога няма да пораснат. Не че е лошо да си дете, но дете цял живот е живот без развитие.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9707 |26.07.2017 Р. Кънев: Разбирам Бойко да се прави на ”геополитик”, но бг-интересът е друг . 12| 16634 |15.07.2017 Бойко не е само скромен, той е и гений! . 12| 13992 |20.12.2016 Актуални питания към съветофили, бойковисти и др.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads