Реклама / Ads
7| 13529 |13.07.2017 ПОЛИТИКА

Октай: През пролетта е обсъден вариант да се отнеме председателството на България

.
Осман Октай
Има тежка политически ситуации, особено, когато управлението се конструира с патриотите или т. нар.“ динковци“. Всички държави имат негативно отношение към това. Премиерът Бойко Борисов, обаче направи правителство с лозунга на нацистите „България над всичко“. Това каза Осман Октай в предаването „На светло“ с Люба Кулезич по БиАйТи.
 

 Октай продължи: Това постави в сложна ситуация евродепутатите. Вярна е информация, че Франция и Холандия, които страдат от  национализма, поставят на дневен ред да се обсъди дали е готова България за председателството. Това е станало ранната пролет. Информацията е от двете посолства.

 

След това е обсъден  втори вариант-с 6 месеца да се изтегли председателството и Австрия да поеме председателството. Развитите болтове на коли на НСО, палежа на крана пред НДК, всичко това е забелязано и от Европа реагират остро. Европейският бизнес е притеснен. А бизнесът влияе върху политическите решения. С изказването си Осман Октай потвърди новината на Фрог за възможността да се отнеме председателството на съвета на ЕС на България.

 

По думите му, Лиляна Павлова е трябвало да си подаде оставката заради липса на доверие. 5 месеца остават до 1 януари, а трябва да се подготвят експерти. „Около скандала с НДК излезе дребнавостта – винаги от времето на прехода обществото знае, че има корупционни практики – за едни 20 милиона сами се издадоха като се изпокараха“, заяви Октай.

„Когато направиха коалицията, аз все още, въпреки че се интересувам много сериозно, не чух програма за цели и действия за следващите 4 години на управлението. Единственото, което разбрах, е, че са подписали, че задължително ще управляват в следващите 4 години. Това няма да се случи“, категоричен е политическият анализатор.

Той коментира и думите на Веселин Марешки в студиото на „Честно казано“ както и феномена „Радев“.

„Хората очакваха различен от статуквото човек да дойде и да бъде главнокомандващ като военен. Когато обаче и той влиза от гаф на гаф и слиза на ниско равнище, това явление ще отвори ново политическо пространство за българския избирател, който намира начин как да детронира периодично „костовци“, „бойковци“, „царе“ и да даде власт на нови лидери“, заяви Осман Октай.

Той добави, че когато създателите на това статукво виждат рушенето му, те подготвят нови политически проекти. „Обществото чака нещо ново“, добави още той и посочи, че сега идеята е българи, интелектуалци отвън да дойдат да спасят България. „В този смисъл, когато виждаш, че поддръжниците на задкулисието, на модела КОЙ, започват да подготвят такива политически модели, значи зрее нещо в пространството“, коментира Октай.

„Опитват се да изземат част от евентуално политическа вълна и пространство, което може да остане извън техния контрол. По този начин ще се опитат да контролират раждането на нови политически проекти“, прогнозира политическият анализатор.

„Бойко Борисов не е онзи, който беше чувствителен за всяка ситуация. Когато управляваш трети мандат, губиш сетива и реактивност“, смята Октай.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7516 |10.07.2017 „Газпром” разглежда като първи варианта за газопровод през България и Сърбия до Унгария . 0| 6123 |28.06.2017 Явор Нотев: Да бързаме бавно е по-добрият вариант . 3| 21445 |27.06.2017 Октай: Борисов да спре да ходи с В. Златев на лов в „Паламара”, ако ще бори контрабандата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads