Реклама / Ads
1| 3117 |09.05.2024 ПОЛИТИКА

Радан Кънев за евровота: Ще има вълна вдясно, но няма да е антиевропейска

.
Радан Кънев
"Ще има вълна вдясно, но няма да има антиевропейска вълна. Който си прави тази сметка, ще остане много излъган." Това каза за евровота в интервю за БНР евродепутатът Радан Кънев, който отново е кандидат за Европейския парламент в листата на ПП-ДБ.
 

"Крайните десници, дълбоко разделени и фрагментирани в ЕП, ще останат критично малцинство", направи прогноза Радан Кънев.

 

Няма европейска държава, в която предизборната кампания за ЕП да е едномесечна – тя е между година и 6 месеца.

 

"Много хора в България, добре образовани и добре настроени към ЕС, не знаят колко важна законодателна работа върши ЕП – че ти не представляваш България в някакъв митичен Брюксел", коментира евродепутатът в предаването "Преди всички".

 

Нашите граждани и бизнеси започват да осъзнават, че Брюксел нищо не налага, смята Кънев.

 

17 евродепутати са средно представителство. България не е малка. Малки са може би манталитетите на някои политици в Брюксел, заяви той.

 

Имаше поредица от решения, които доведоха до напълно обосновани реакции на гражданите, посочи евродепутатът относно евроскептицизма, предизвикан от политики като Зелената сделка. Насаждането на "обща, проста, черно-бяла картина в общественото мнение" е много опасно, изтъкна евродепутатът.

 

По думите му, войната в Украйна е променила стратегически за европейската политика осъзнаването, че Европа е 20 години назад в областта на сигурността и отбраната. България има сериозна, но старомодна отбранителна индустрия, допълни той.

 

Винаги съм разчитал на личните преференции, особено в тази силна листа на ПП-ДБ, отбеляза в заключение Кънев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6418 |08.05.2024 Политолог: Чакането на месии е романтично. Свидетели сме на изтрезняване на избирателите . 14| 4770 |07.05.2024 Лъжа излезе дупката в бюджета, 600 милиона лева на плюс е . 1| 4273 |06.05.2024 "Politico": Новата власт в Северна Македония рискува да поднови старите напрежения с България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads