Реклама / Ads
2| 10778 |18.04.2016 ПОЛИТИКА

Радева за Фрог: Не Бойко, Господ да слезе, няма да изтреби корупцията у нас

.
Мира Радева
Ако Борисов реши да докопва някого за корупцията, трябва да докопва повсеместно и има опасност да остане без хора, каза за Фрогнюз социоложката Мира Радева в коментар на вчерашната реч на премиера. Борисов е доста умел оратор, противно на това, което казват за него политическите му противници. Най-добрият начин да се комуникира с широката публика, е да се каже точно това, което той казва, продължи тя. И още:
 
Той никога не казва "Не! Няма такова нещо",  както напр. направи навремето Иван Костов, който уволни целия си кабинет, без да съобщи причините за това. В България корупцията е изяла главата на всички предходни премиери, вкл. и на Орешарски, и на Станишев по време на Тройната коалиция. Единственият, който реагира поне привидно адекватно, е Борисов. Проблемът обаче е, че корупцията е влязла толкова дълбоко във всички равнища на обществения живот, че фактически е неизтебима и не Бойко Борисов, а Господ да слезе от небесата, ще търси ангели, но няма да ги намери.

Корупция има, навсякъде по света, проблемът е, че у нас тя удуши бизнеса. Аз съм свидетел на обществени поръчки, за който се искат 25%. А като върнеш на този, който ти е дал поръчката тези 25%, се пита с какво си осъществяваш дейността. Защо е нормално една дейност, с която искаш да си конкурентоспособен, да има 15% печалба. Т.е. тук е изядена не само печалбата на бизнеса, не само възможността бизнесът да инвестира, тук е  изядено от материалите, от труда. Ако питате защо сме бедни, ето затова! В България всички разчитат на публичните обществени поръчки, на държавата, на политическата протекция.  Безпротекция у нас просто няма бизнес. амата среда е корупционна и колкото и да говори Бойко Борисов нищо неможе с този манталитет да се промени.

Най-важната причина, поради която обществото гони младите хора от страната, е защото не им се дават шансове за успех.  Един млад човек, ако не знае, че с труда и усилията си, може да постигне успех, той няма какво да прави втази страна. А посланието на цялата обществена среда е - с усилия, с добро качество, с работа в тази странанищо не можеш да постигнеш. Докато излъчваме това послание, нямаме никакъв шанс за развитие, а за съжаление, ключът е не само у премиерите, но и във всеки един от нас. И така ще бъде, докато не се промени чипът, заключи Радева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5911 |14.04.2016 Проф. Радулов пред Фрог: Нареждат на ДАНС да плаши протестиращите . 0| 7375 |11.04.2016 А. Стефанов за Фрог: Апетити за връщане във властта има Цветанов . 0| 17847 |22.03.2016 Р. Попов за Фрог: Защо няма атентати в САЩ от 2001 г. насам?! . 0| 6087 |22.03.2016 И. Бояджиев за Фрог: Атакуваха Белгия заради Декларацията на ЕС и връщането на мигрантите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads