Реклама / Ads
2| 7515 |14.07.2017 ПОЛИТИКА

Социолог: Допуснаха Марешки в парламента, за да го използват

.
Марешки стана неудобен и отново се упражнява политически натиск. Той беше допуснат да влезе в парламента, за да бъде използван като жертва. За да не се занимаваме с основните проблеми в държавата.
 

Това коментира в студиото на телевизия „България он ер“ социологът проф. Михаил Мирчев, след като стана ясно, че лидерът на "Воля" се сдоби с ново обвинение от прокуратурата - за рекет на аптекари.

Бизнесменът се закани, че може да свали правителството от власт, ако не се стигне до справедливост и натискът срещу него продължи. Според проф. Мирчев усещането за криминалност на върха в политиката се разстила по етажите на гражданската структура, а напрежението в обществото става взривоопасно.


Въпреки това, по думите му Марешки е последният заинтересуван да няма парламент, защото следващ за него няма да има.

"Проблемът на Марешки е, че идва от корпоративна среда и априори внушава недоверие. Той е човек, който много се изхвърля и затова започваш в по-голяма степен да не му вярваш", каза от своя страна политическият психолог проф. Антоанета Христова. 

Тя бе категорична, че Веселин Марешки няма никакъв шанс да свали правителството от власт и го определи като "онова допълнителното, което се появи на последните избори и леко разбърква системата". 

"Критично е как ще се разрешат няколко скандални случая в България. Има тотално недоверие в съдебната система. Агресията е резултат на дълго време стоене в нива на неопределеност", каза още проф. Христова.

Проф. Михаил Мирчев завърши с думите, че президентът Румен Радев се стреми да се утвърди на полит сцена като самостоятелен властови център и до есента той ще може да бъде респектиращ такъв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9468 |06.04.2017 Проф. Христова за Фрог: Сидеров-рисков, Марешки-еднодневка . 12| 16125 |27.03.2017 Първо във Фрог: Цачева остава извън парламента . 3| 5079 |26.03.2017 Марешки: Ще вкараме мъдрост и красота в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads