Реклама / Ads
27| 9530 |23.06.2014 ПОЛИТИКА

Спрете саморекламата на фона на удавени хора!

.
Премиерът Орешарски с трандафори, до него министър Йовчев с подходящо яке...
Венелин Петков с лопата. Венелин Петков с шапка и слънчеви очила. Венелин Петков пренася кофа с кал от наводнена къща в кв. "Аспарухово" във Варна. Венелин Петков е с ботуши. Кафяви пръски красят фанелката на Венелин Петков. Репортер пита Ванелин Петков за трагедията и Венелин Петков описва трагедията.
 
Ани Салич обяснява в тв студио, колко е съпричастна към трагедията на варненци. Салич обяснява кое как е и какво трябва да се направи. Ани Салич пита колегите си във Варна за подробности... Салич обяснява, колко трудна е журналистическата професия, защото, видите ли, отразявала понякога и трагедии. Журналистите трябвало да пътуват, да снимат, да записват от мястото на събитието. Ах, колко страшно и героично!

Гала едва дочака понеделник, за да се включи в хора на загрижените. Гала съветва останала без дом жена да слуша какво й казва някаква психоложка от студиото. Психоложката от студиото повтаря десет пъти на какви чудесни неща я е научил нейният преподавател Христо Монов, сега депуат от БСП. "Както казва Христо Монов... Както ни е учил Христо Монов...". Удавената в мъка жена от Варна обаче не си записва ценните съвети на Гала и поканената психоложка. Колко жалко...

Фолкпевица споделила с Гала, че звъни на свои богати приятели да помогнат с някой лев. Вездесъщата Гала обещава да следи как се развива във времето и пространството на тази хипер идея.

След потопа във Варна, Добрич и Великотърновско ни заля медиен поток. И това би било нормално, ако медиите се ограничаваха до новините, коментарите и анализите. Но не - повечето от тях искаха на всяка цена да се самоизтъкнат и го правеха с невероятна лекота.

Телевизии през няколко минути уведомяват народонаселението, че те, и само те са се сетили да събират помощи. Те, и само те пуснали телефон с платени СМС-и за пострадалите. Показват ни бусове с одеяла и минерална вода. Повтаряти ли повтарят колко са загрижени за отнесените от стихията, как точно те им помагат, колко много им помагат, колко хубаво им помагат, колко навреме им помагат, колко чистосърдечно им помагат, колко безкористно помагат...

Гротескна гледка представляват тв водещи, репортери и тв началници, които неистово се стараят да приличат на Джордж Клуни и Шон Пен, известни със своите участия в спасителните работи в райони, пострадали от природни бедствия. Ще ги разочаровам, но не им се получава. Не само защото са имитатори.

Трагедията на хората е огромна. Държавата е абдикирала. Политици и управници не знаят на кой свят са - интересува ги единствено да са още някой месец във властта. Институциите не работят. Изоставен народ. Хаос.

Поне медиите да се държат адекватно и малко по-скромно. Не е време за самореклама.

 

Димитър П. Пенков, Варна 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6570 |07.12.2013 Цвета Караянчева: Членове на ГЕРБ са тормозени по телефона . 105| 7035 |01.03.2011 Г. Първанов: Дори и аз не говоря спокойно по телефона . 9| 5724 |20.11.2009 Ислямисти: Спрете богохулството! . 7| 11904 |10.04.2008 Таймс: Последен шанс – после им спрете парите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads