Реклама / Ads
0| 4277 |26.02.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 27 февруари

.
Президентът Първанов посещава Плевен; протестират работниците от “Кремиковци”; заседават НС и ВСС; обсъждат статуса на българина като европейски пациент в болно здравеопазване; стартира най-старата регата в България - "3-ти март".
 


Президентът Георги Първанов ще посети Плевен. Държавният глава ще присъства на откриването на клиника за роботизирана гинекологична хирургия, която е първата по рода си в Югоизточна Европа. Президентът Първанов ще пристигне в 10.00 часа в Университетския телекомуникационен ендоскопски център в града.

В 7.30 часа ще се проведе протест на работниците от “Кремиковци
 
Министърът на отбраната Веселин Близнаков ще връчи наградeн знак „За вярна служба под знамената” - първа степен на доктор Ерхард Бусек. Доктор Ерхард Бусек е заслужил високото отличие с дългогодишната си работа, която утвърди Пакта за стабилност за Югоизточна Европа като основен регионален формат за сътрудничество, фактор за мира, стабилността и просперитета в региона. Церемонията по награждаването на доктор Ерхард Бусек ще започне от 9.00 часа в зала „Тържествена” на Министерството на отбраната.

Министър-председателят Сергей Станишев ще проведе срещи с министрите на външните работи на Швеция Карл Билд и на Сърбия Вук Йеремич. Те са в България за участие в заключителната среща на Пакта за стабилност в Югоизточна Европа. Същия ден българският премиер ще има среща и със заместник-генералния секретар на НАТО Клаудио Бизониеро.

Народното събрание ще проведе редовно заседание от 9.00 часа.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще присъства на състезание за изработване на мартеници в 120 ОУ „Г. С. Раковски” / кв. Лозенец, площад Йоан Павел ІІ № 7/. В състезанието ще участват ученици от трети клас и ще започне в 11.30 часа.

Национална конференция на тема: “Кризата – една година по-късно: Българинът – европейски пациент в болно здравеопазване”, организирана от Българския лекарски съюз, Българския фармацевтичен съюз, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Българската асоциация за закрила на пациентите ще се състои от 9.30 часа, в “Конгресен център” на хотел “Родина”. В конференцията са поканени да участват представители на всички държавни и обществени институции, ангажирани със здравеопазването.

Годишното изследване на международната компания за управление на кредитния риск Кофас България ще представи отговора на въпроса: Увеличили ли са се фалитите на български фирми през 2007 година и кои са най-рисковите сектори за правене на бизнес у нас. Пресконференцията ще се състои от 11.00 ч. пресклуб София прес


Кръгла маса на тема „Проектозаконът за етажната собственост на МРРБ – заплаха за правата и интересите на гражданите”, организирана от Гражданско сдружение срещу корупцията и незаконното строителство ще се състои в пресклуб София прес от 16.00 ч.

В 13.30 часа общинските съветници на БСП в Столична община ще дадат пресконференция в централата на партията. Тема на срещата с медиите ще бъдат концесиите за чистотата и водата на София и проблемът с детските градини.

Комисия по гражданско общество и медии ще заседава от 14:30 часа, пл. "Княз Александър I" №1, зала 242 по въпросите на състоянието и приоритетите на Българското национално радио при преминаване от аналагов към цифров режим.


Комисията на Народното събрание по вътрешна сигурност и обществен ред ще обсъжда на второ четене проекта на Закон за частната охранителна дейност, приет от Парламента на първо четене на 25.01.2008 г. на 21 февруари 2008 г. редовното Общо събрание на Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана (НАФТСО) прие Декларация по горепосочения законопроект.
 
Последната Регионална маса на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа и първата Среща на новосъздадения Съвет за регионално сътрудничество ще се проведе в хотел „Кемпински Зографски”. Откриване на първата сесия на Регионалната кръгла маса под председателството на Ерхард Бусек, специален координатор на Пакта за стабилност ще се състои от 14.00-16.00 ч. Предвижда се обръщения да произнесат вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, комисарят на ЕК по разширяването Оли Рен и др. Допускат се само фоторепортери и оператори за откриването на срещата. 16.00 часа – Приемане на Меморандум за разбирателство за създаването на Съвет за регионално сътрудничество и Правила за работата на ръководния орган на Съвета – Борда на СРС. Пресконференцията ще се състои от 16.30 – 17.00 ч. От 17.00 – 19.00 ч. начало на Втората сесия под председателството на Хидо Бишкевич, Генерален секретар на СРС.

Пресконференция по повод старта на най-старата регата в България - "3-ти март", с която се открива ветроходният сезон. ще се състои от 10, 30 ч. в пресцентър "Глас". Гости ще бъдат Явор Колев, ст. треньор в спортен клуб "Лазур", и Хенрих Кокончев - главен съдия на регатата.

Пресконференция на АБЧО (Асоциация на българските черноморски общини) по повод проект, който ще подпомага създаването на гражданско общество и ще насърчава партньорството му с местните власти и бизнеса ще се състои От 13 часа в пресцентър "Глас". Гости ще бъдат Марияна Кънчева - изпълнителен директор на АБЧО, и зам.- кмета на Варна доц. Борислав Борисов.

Официалното подписване на Споразумение за сътрудничество между Националния борд по туризъм, Националното сдружение на Общините в Република България и вестник „Пари” ще се състои от 11:00 часа в хотел “Шератон” София. С подписването на това споразумение страните заявяват готовността си за сътрудничество във връзка с провеждането на национална кампания “Пари за туризъм” за правилно и своевременно използване на средствата по Оперативните програми от структурните фондове на ЕС, за финансиране на инвестиционни проекти в туристическия сектор и постигане на устойчиво развитие на туризма в България. 

В зала “Договори” на МВнР от 12.00 ч. ще се състои церемония по награждаването на извънредния и пълномощен посланик на Ислямска република Афганистан в България Захида Ансари с почетния знак на Министерството на външните работи “Златна лаврова клонка”. Високото отличие на МВнР ще бъде връчено от заместник-министъра на външните работи Феим Чаушев за приноса й за развитието на българо-афганистанските отношения и по повод окончателното отпътуване на посланик Захида Ансари от страната.

Комисията за финансов надзор ще даде брифинг в 14.00 часа в заседателната зала в сградата на КФН на ул. „Шар Планина ”33. 

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински, ще се срещне с председателя на Сената на Румъния Николае Вакарою. Същият ден делегацията ще присъства на концерт по случай Националния празник на Република България, организиран от посолството на страната ни в Букурещ. След края на срещата в Гюргево председателят на Народното събрание ще направи изявление за представителите на медиите.

Областният управител Тодор Петков ще участва в Международното финансово изложение „Банки Инвестиции Пари”, което се провежда в „Новотел” Пловдив от 27-и до 29.02.2008 г. Участници във форума през първия ден са министър – председателя Сергей Станишев, министъра на финансите Пламен Орешарски, Н.Пр. Филип Беке- извънреден и пълномощен посланик на Кралство Белгия, Асен Гагаузов- министър на регионалното развитие и благоустройството, Жан-Мари Сейлер- Главна Дирекция “Регионална политика” на Европейската комисия, Жан Марк Арну - представител на Европейската инвестиционна банка и др. Посланикът на Франция Етиен дьо Понсен ще връчи отличието “Кавалер на Националния орден за заслуги” на Мартин Заимов, бивш заместник-управител на Българска народна банка.


В пресклуба на БТА от 11. 00 часа ще бъде представена Национална кампания за набиране на индивидуални семейни спонсори за SOS Детски селища -България. Благотворителността не е единичен жест, а постоянна подкрепа и ангажираност. SOS Детски селища – България. Участници: Пламен Стоянов - национален директор на SOS Детски селища - България; Силвия Лулчева; SOS семейства от SOS селищата в Трявна и Дрен.

От 10.00 часа в БТА ще бъде представени критериите и условията за участие в първи национален конкурс „Консултант на годината”. Организатор на конкурса е БААИК с подкрепата на Парламентарната комисия по местно самоуправление и МРРБ./


От 27 февруари до 2 март включително в Националния музей "Земята и хората" ще се състои изложение на абитуриентски облекла, прически и аксесоари към тях. Входът за посетители е свободен, като работното време на изложението е от 10 до 18.45часа.
 
От 09:30 часа в зала № 2 на Съдебната палата състав на Окръжен съд Пловдив ще разгледа 31 предложения за условно предсрочно освобождаване на лишени от свобода в затвора Пловдив. Ще бъдат разгледани и 4 предложения на началника на затвора Пловдив за промяна на режим на затворници в по-тежък поради извършени от тях дисциплинарни нарушения.

Пресконференция във връзка с исканията на работещите в „ЧЕЗ разпределение България” ще се състои в централата на КНСБ, на 11. ет. от 11.00 ч. Пресконференцията се организира от Независима синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ и Национална федерация на енергетиците към КНСБ. От 19.02.2008 г. работниците и служителите са в стачна готовност за ефективни действия.

„Енергийни потоци в регионален и европейски аспект” е темата на организираната под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката. Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще открие дискусията. Разискването ще започне в 10.00 часа в хотел „Шератон”.

В Банкя в почивна станция ЯСЕН ще се проведе 62-и Национален семинар за ръководители, счетоводители, финансови контрольори, мениджъри и специалисти – Човешки ресурси ЗИМА 2008” – БАНКЯ. Тема на семинара е: Данъчно облагане и годишно счетоводно приключване на 2007 година и актуални въпроси по данъчното счетоводно законодателство.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4322 |25.02.2008 Предстоящо на 26 февруари . 0| 3989 |24.02.2008 Предстоящо на 25 февруари . 0| 4066 |21.02.2008 Предстоящо на 22 февруари . 0| 3888 |20.02.2008 Предстоящо на 21 февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads