Реклама / Ads
1| 3073 |17.04.2024 СВЯТ

ISW: Забавянето на американската помощ за Киев помага на Русия да пробива на бойното поле

.
Източник: личен архив
Продължаващото забавяне на американската помощ за Украйна ограничава способността на Киев да провежда ефективни отбранителни операции, което предоставя на Русия възможности за настъпление.
 

Това посочват в дневния си анализ експертите от базирания в САЩ Институт за изследване на войната (ISW).

 

Тази динамика може да помогне на руските сили да постигнат значителни оперативни успехи в бъдеще.

 

Русия и Украйна са въвлечени в постоянна надпревара за иновации и адаптация във въздушното пространство. Русия продължава да коригира времето, мащаба, състава и целите на своите удари в опит да пробие украинската въздушна отбрана.

 

Значителните забавяния на американската военна помощ вече доведоха до недостиг на ракети в Украйна и възпрепятстваха способността на Украйна да се адаптира към развиващите се руски атаки.

 

Всичко това принуждава Украйна да взема трудни решения за това как да разпределя системите за противовъздушна отбрана между тиловите и фронтовите части, което оставя фронтовите сили по-уязвими за въздушни атаки.

 

Единствено САЩ могат да предоставят на Украйна системи за противовъздушна отбрана в мащаба, необходим за значително подобряване на украинските способности за противовъздушна отбрана, заключават анализаторите.







На 16 април Зеленски подписа нов закон за мобилизацията, с което кодифицира трудно, но изключително важно решение в усилията на Украйна да стабилизира апарата си за генериране на сили и да подготви адекватно украинските бойни сили както за отбрана, така и за нападение.

 

Новият закон за мобилизацията, който Върховната рада на Украйна прие на 11 април, намалява възрастта за призоваване в Украйна от 27 на 25 години, отменя статута на "ограничена годност" за военна служба и задължава гражданите, живеещи в чужбина, да се регистрират за военна служба в Украйна.







Украински военни представители подчертаха необходимостта от нов украински закон за мобилизацията, за да се реши проблемът с недостига на личен състав в Украйна, който заедно с недостига на западна помощ прави отбраната на Украйна в критичните райони на фронта изключително трудна.

 

Способността на Украйна да се защитава на целия театър на бойните действия и в крайна сметка да оспорва инициативата на Русия на бойното поле зависи от способността на Украйна да възстанови съществуващите и да създаде нови части, както и от предоставянето на американска военна помощ на съществуващите и новите части.

 

Говорителят на Украинската национална гвардия полковник Руслан Музичук заяви, че руските сили в Източна Украйна напоследък не използват големи части за провеждане на нападения, а вместо това използват групи, разделени на два отряда, подсилени с бронирани машини, за провеждане на наземни атаки.

 

Музичук заяви, че руските сили използват и малки превозни средства без защита, за да се приближат бързо до украинските позиции и да създадат условия за последваща руска пехотна група, която да обезопаси тези позиции.







Музичук съобщи, че украинските безпилотни самолети са унищожили около 70% от руските бронирани машини миналата седмица, въпреки че не е ясно дали Музичук твърди, че украинските безпилотни самолети действително са унищожили бронирани машини или временно са ги извадили от строя.

Руски инструктор от Storm-Z твърди, че руските сили трябва да се възползват от недостатъците на Украйна, породени от недостига на оборудване, за да увеличат ударите с руски управляеми бомби в подкрепа на руските сухопътни операции.

 

На 15 април инструкторът твърди, че украинските сили не са в състояние да се защитят от руските удари с управляеми бомби, които са нанесли значителни щети на украинския личен състав, оборудване и други материални средства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5472 |16.04.2024 "Позор за света": Зеленски за това, че САЩ обмислят помощ за Израел без Украйна . 1| 3897 |15.04.2024 Израел в ООН: Светът да престане да пренебрегва престъпленията на Иран, а да предприеме действия . 2| 3219 |14.04.2024 Русия иска с терор да изгони цивилните от Харков. Украйна се нуждае от ПВО от Запада . 3| 3132 |13.04.2024 Страшен екшън в търговски център в Сидни. Има жертви и ранени след нападение с хладно оръжие /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads