Реклама / Ads
1| 7115 |21.07.2017 СВЯТ

Скандалът се разраства! Германия сменя рязко отношението си към Турция

.
Берлин обяви радикална промяна на своето отношение към Турция в отговор на ареста на немски граждани и агресивната риторика на Реджеп Ердокан, съобщи ”Дойче веле”.
 
Вече е набелязан пакет от мерки сред които замразяване на сключените между двете страни договори, прекратяване на условията за отпускане на инвестиционни кредити на Анкара, предоставяне на военна и финансова помощ.

"Отношенията с Турция не могат вече да се развиват както досега", категорично заяви Зигмар Габриел,външен министър в правителството на Меркел. Берлин ще препоръча на германските компании да не инвестират в турската икономика, поради липсата на правова безопасност и се появява рекет над фирми и бизнесмени.

Посочени са и примери с причисляването на компании като автомобилният концерн "Даймлер" и химическият гигант BASF, обявени от турското правителство за спонсори на терористи.

Берлин ще удари и най-чувствителното място на турската икономика-туризма. От 20 юли всички граждани на Германия, които посещават Турция, ще трябва да вписват имената си в специални списъци в дипломатическите представителства на страната. Те официално ще бъдат предупредени, че могат да бъдат арестувани от турските власти и при това консуллска защита не им е гарантирана. Германските туристи формират 15% от всички приходи на Турция от този бранш.

Турция реагира остро на новия курс на Меркел и обяви, че няма да се поддаде на натиск.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6505 |09.07.2017 Германия изтегля военните си от турската база Инджирлик . 0| 5848 |03.07.2017 Извадиха 11 тела от изгорeлия автобус в Германия . 0| 5481 |03.07.2017 Над 30 ранени и 17 изчезнали при автобусна катастрофа в Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads