Реклама / Ads
0| 5133 |05.03.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

До къде ще стигне Етериум – втората по важност криптовалута?

.
Етериум е най-известният алткойн и за много инвеститори и ентусиасти той е много повече от поредната криптовалута. А според експертите стойността ѝ може да нарасне с цели 400% през 2022 г.
 

Етериум е технология, която е дом на цифровите пари, глобалните плащания и приложенията. Общността е изградила процъфтяваща цифрова икономика, смели нови начини за творците да печелят онлайн и много други. Тя е отворена за всички, където и да се намирате по света - всичко, от което се нуждаете, е интернет.

 

Собственият токен на Етериум, Етер (ETH), е нараснал неимоверно много от създаването си. Стартиран през 2015 г. от компютърния програмист Виталик Бутерин. Според графика от Cryptotrading етериум цената се е увеличила от 0,3 USD при стартирането си през 2015 г. до около 4900 USD при най-високата си стойност в края на миналата година - с много волатилност по пътя.


.
Графика от cryptotrading-bg.com

 

Макар че наскоро Етер падна обратно до 2 200 долара, това все още представлява пожизнена възвръщаемост на инвестицията от около 700% към момента на писане на статията. Отличителна черта на Етериум - за разлика от Биткойн и други криптовалути - е неговата полезност като софтуерна мрежа, която позволява на разработчиците да изграждат и захранват нови инструменти, приложения и НФТ.

 

Софтуерната мрежа, базирана на блокчейн, има много приложения и употреби в технологичния свят, особено за игри, музика, забавления и децентрализирани финанси (DeFi) - което я прави една от най-популярните и широко използвани криптовалути през изминалата година.

 

На годишна база възвръщаемостта на инвестициите в Ether е почти 300%. Това означава, че от лятото на 2014 г. насам ранните инвеститори са увеличавали инвестициите си почти четирикратно всяка година. Цените на криптовалутите обаче са пословично волатилни, затова финансовите експерти казват да инвестирате само това, което можете да си позволите да загубите, и никога за сметка на фундаментални цели като спестявания за спешни случаи и изплащане на дългове с висока лихва.

 

Въпреки новата конкуренция, експертите често смятат, че "предимството на първия" на Етериум го е поставило в позиция на дългосрочен успех, въпреки че са разработени по-нови и по-екологични технологии. Въпреки това, тъй като криптовалутите са ценни само благодарение на подкрепата на общността, ангажираността на потребителите е по-важна от това да бъдеш пръв.

 

Новите блокчейн системи като Solana и Cardano също предоставят подобна функционалност на Етериум и имат свои собствени криптовалути. Все пак експертите казват, че Етериум е добре позициониран да расте заедно с потребителите си и да отговаря на развиващото се търсене в бъдеще.

 

"Етериум може бързо да разшири капацитета си, ако пожелае", казва Раза Хан, инвеститор във финтех индустрията и основател на блокчейн платформата Be. И засега изглежда, че общността на Етериум няма нищо против да изчака, за да види дали това ще се случи.

 

Бъдещето на Ethereum

 

Въпреки конкуренцията на Етериум и други фактори, които допринасят за продължаващата му нестабилност, има общо чувство на оптимизъм, че оригиналната блокчейн система за интелигентни договори ще премине през тази ера на изпитания.

Етериум има над 90% от пазара на НФТ и 2022 год. се очаква да бъде много важна година за Етериум.

 

Има основателна причина да се очаква бързо възстановяване от сегашния спад, който Етериум преживява, казва Занос пред NextAdvisor. "Това, което според мен притежава Етериум, е онзи импулс на общността, който позволява на група много умни хора да създават иновации и да виждат нови възможности", казва Заннос. "В основата си моят оптимизъм е свързан с гъвкавостта на това, което можете да правите с Етериум."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8351 |13.01.2022 Борислав Гуцанов: Да стане ясно къде се разхождат едни 2 млрд. лв. за БДЖ и НКЖИ . 2| 4380 |21.10.2021 Гълъбинов: Инфлацията може да стигне до 6% в края на годината . 6| 10162 |13.10.2021 Как с незаконосъобразни действия може да се постигне подписване на договор по ключов проект за България . 0| 3761 |16.06.2021 Петър Витанов: Европейските и българските граждани ще знаят къде отиват парите от пътни такси, които плащат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads