Реклама / Ads
0| 9158 |18.07.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

8 трика за преместване на тежки мебели

.
Източник: pexels.com
Най-вероятно искате да вземете част от новите си мебели в дома, където отивате.
 

Да, много от тях са тежки и определено имате нужда от помощ или поне няколко практически съвета при преместването им. Важно е да ги спазите, за да не се контузите и да си нанесете травма.

 

Изпразнете всички рафтове

 

Най-вероятно това ви се струва досадно и искате да си го спестите, но определено ще е от полза. Товарът значително ще намалее, а и значително ще си спестите по-нататъшни поразии. Много вероятно е вещите от шкафа да изпаднат, а това е последното, което искате да оправяте.

 

Разглобете частите от мебелировката

 

Вратички, рафтове и изобщо всичко, което може да се разглоби, трябва да се направи. След това ги сложете в кутия или пък ги разпределете и надпишете всяка една част за кое място е. Благодарение на тази техника, вие имате много по-леки мебели за пренасяне.

 

Защитете масивните мебели

 

Колкото и да внимавате, грешки винаги се случват. Със сигурност не искате да надраскате някоя скъпа за вас мебел или пък да я повредите по някакъв начин. Увийте ги в одеяло, а след това ги уплътнете с фолио. По този начин създавате мека обвивка, която ще поеме първичния удар, а в случай на такъв. Така няма да се наранят и повредят.

 

Плъзгачи за тежки мебели

 

Те са изключително полезни в такива ситуации. Това са плоски предмети, които се поставят под мебелите. С тяхна помощ те стават изключително лесни за пренасяне и не драскате повърхността под тях.

 

Не вдигайте, а плъзгайте

 

Не се опитвайте да вдигнете тежката мебел, а я плъзгайте. Ако имате паркет като настилка, то сложете хавлия и така ще намалите сцеплението. Ако пък имате мокет или килим, тоест не е гладка повърхността, сложете гланциран кашон под мебелта. По този начин ще успеете да изместите благополучно тежката мебел.

 

Повдигнете с краката си

 

Плъзгането и дърпането върши чудесна работа, докато не стигнете до праг или стъпало. В този случай използвайте коленете си, за да повдигнете товара и да го преместите. Така не си натоварвате кръста и рискът от контузия е много по-малък.

 

Колани за повдигане

 

Те се използват за пренасяне на тежки мебели и се използват с друг човек. Така тежестта се разпределя равномерно и ще ви е по-лесно да пренесете огромно тегло. С тези колани определено работата ще е далеч по-лесна и ще я свършите бързо.

 

Завъртете около ъгъла

 

При наближаването на ъгъл или завой, най-добрата техника, която ще спаси любимият ви предмет от драскотини, е да го завъртите около ъгъла. Ако става въпрос за диван, завъртете го на една страна, така че да заеме формата на буквата L. Така ще успеете много по-лесно да го завъртите, без да се докосне до ръба или вратата.

 

Бонус съвет

 

Използвайте хамалски услуги. Да, можете да направите всичко това и сами, но то определено ще заеме много повече време и ще ви е далеч по-трудно. Поради тази причина е добре да наемете хамали, които да свършат работата за кратко време, а вие не да не се товарите. Професионалистите от hamalite.bg ще направят и предварителен оглед и можете да зададете своите въпроси. Не се колебайте, а използвайте професионални хамали! Очакваме ви!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5719 |04.04.2022 Честито, софиянци! Преместване на кола с ”паяк” в София поскъпва двойно - от 60 на 120 лв. . 3| 8664 |16.09.2019 Енергийни експерти: Тежките условия за АЕЦ ”Белене” отсяха само големите играчи . 2| 7650 |08.11.2017 Фрогоко: Променят закон за преместване на грабежа АЕЦ ”Белене” . 4| 14409 |24.02.2017 Само във Фрог: Тежки нарушения в Министерството на икономиката (Доклад)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads