Реклама / Ads
0| 5595 |24.09.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Детско обзавеждане

.
Когато обзавеждаме жилището си, искаме всичко да ни носи усещане на уют, комфорт и да се чувстваме у дома си, независимо в коя стая се намираме. Нашият дом е мястото, където прекарваме по - голямата част от времето си и затова е важно то да е обзаведено и аранжирано по наш вкус.
 

Когато обзавеждаме жилището си, искаме всичко да ни носи усещане на уют, комфорт и да се чувстваме у дома си, независимо в коя стая се намираме. Нашият дом е мястото, където прекарваме по - голямата част от времето си и затова е важно то да е обзаведено и аранжирано по наш вкус.

 

Същото важи и за децата, като за тях е дори от по - голяма важност да усетят спокойствие и сигурност в детската стая, в техния личен кът. Без значение дали детето ви е малко или е вече подрастващ тийнейджър, за него е важно да усеща стаята си като своята лична неприкосновена крепост и да се чувства удобно, прекарвайки времето си там с желание.

 

За тази цел сме подготвили няколко съвета при избора на детско обзавеждане, които да ви помогнат в процеса.

 

Оставете децата да участват в процеса

 

Не забравяйте, че тази стая е за тях, не за вас и дори някои от техните предпочитания да не резонират напълно с вашите виждания, това е тяхното лично пространство, там те ще играят, четат, учат, прекарват свободното си време със своите хобита, ще се справят с всички емоции, неизменно съпътстващи израстването им. Консултирайте с тях. Насочете ги и им дайте избор. Включете ги с вас в процеса при избирането на цвета, мебелите, декорацията.

 

Цветовете

 

При избора на цвят за детска стая, трябва да имате предвид най - вече възрастта на детето. В ранните си години, децата се радват повече на цветни и разнообразни бои или тапети с илюстрации. Ако имате възможност, време и използвате повече креативност, може да направите детската стая истинско приключение за вашия малчуган.

 

Съвет: оставете част от някоя от стените, на която могат да рисуват самите те.

 

И не само това, използвайте пространството на стената, за да им осигурите и други забавления, с които да се занимават самостоятелно, когато поискат. Използвайте въображението си, за да развивате тяхното.


.

 

Обзавеждането

 

Обикновено детската стая е тази стая от дома, която ще има нужда от по - често сменяне на обзавеждането, в зависимост от годините на детето, затова е важно да купувате детското обзавеждане за няколко години напред.

 

Не претрупвайте стаята с излишни мебели, децата имат нужда от пространство - вземете най - необходимото - гардероб, легло, детско бюро или масичка. Насочете се към мебели, лесни за поддръжка. В момента разнообразието от детски мебели е огромно, затова и тази задача не бива да ви затруднява.

 

Използвайте меки подови настилки - голяма част от времето децата прекарват на земята.

 

Съвет: обособете малко пространство за срещи с приятели, където могат да си играят, без значение от възрастта - малко диванче или меки табуретки, масичка, на която да рисуват, пишат, четат.

 

Обзавеждане за момче

 

Когато говорим за обзавеждане на детска стая за момче, винаги в съзнанието ни изниква синият цвят. Той си остава универсален при момчешките стаи, но може да развихрите въображението си и това не момчето, като използвате и други цветове, като зелено, жълто, в комбинация със сиво или бяло.

 

Изберете подходяща тема за дизайна, съобразена с интересите на вашето дете. Не забравяйте, че в тази стая детето не само ще прекарва времето си, но и ще развива въображението и талантите си, подсигурете му креативна среда за това. Използвайте дълготрайни и устойчиви мебели.


.

 

Обзавеждане за момиче

 

Аналогично на момчешката стая, тази на момичетата винаги е свързана с розов цвят, но отново тук може да разбиете стереотипите и да нанесете смело зелено, жълто, кремаво, прасковено, лилаво, комбинирайте с бяло или друг цвят. Изберете тема и за малката дама.


.

 

Обзавеждане за споделена стая

 

Много често се случва братче и сестриче да споделят обща стая до определена възраст от своя живот. Не е трудно да угодите и на двамата, като създадете кът за всяко дете.

 

Разделете стаята на две и обзаведете всяка част според вкуса на детето. Използвайте различни цветове и декорация за всяка от страните.


.

 

Използвайте многофункционални мебели, за да спестите пространство. Ако децата харесват идеята, заложете на двуетажно или ъглово легло.


.

 

Ако сте в процес на обзавеждане на детска стая, посетете уебсайта на Мебели Дискрет.

 

Защо вашият избор за детско обзавеждане да бъде Мебели Дискрет?

 

●       Мебели Дискрет е един от основните производители на мебели в България. Производители са на мебели за обзавеждане на кухня, дневна, спалня, детска стая, антре и други.

●       В уебсайта ще откриете голямо разнообразие от готово детско обзавеждане, детски легла, ъглови легла и сандвич легла.

●       При направена поръчка над 300 лв. ще получите безплатна доставка до всяка точка на страната.

●       Получавате 24 месеца гаранция на всички продукти произведени от мебели Дискрет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5128 |13.05.2021 Важното в колата: Как да изберем детско столче? . 15| 8289 |28.08.2020 Деси Банова-Плевнелиева e тазгодишнoто лице на кампанията за профилактика на детското зрение на KWIAT . 1| 4938 |31.08.2018 Започва Националната кампания на KWIAT за профилактика на детското зрение . 0| 4648 |12.10.2017 Изявени спортисти и личности подкрепиха кампанията на KWIAT за профилактика на детското зрение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads