Реклама / Ads
1| 5857 |14.01.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кръговата мода пази природата

.
Задавали ли сте си въпроса - какво направих за средата, в която живея, през миналата година? Ако не сте или подобни сериозни въпроси ви водят до тиха паника, бъдете спокойни, едва ли сте единствени. Толкова сме свикнали с идеята за вредите на консуматорското общество, че първото чувство, когато чуем ключова дума “природа”, има едно име и то е: вина.

Но се оказва, че някои наши решения са помогнали на природата без дори да го осъзнаваме! Задавали ли сте си въпроса - какво направих за средата, в която живея, през миналата година? Ако не сте или подобни сериозни въпроси ви водят до тиха паника, бъдете спокойни, едва ли сте единствени. Толкова сме свикнали с идеята за вредите на консуматорското общество, че първото чувство, когато чуем ключова дума “природа”, има едно име и то е: вина. Но се оказва, че някои наши решения са помогнали на природата без дори да го осъзнаваме!

 

Ако през изминалата година сте пазарували от Remix, честито, вие сте направили добро за стила си, за бюджета си и за природата. Знаете ли, че със всяка закупена дреха аутлет или втора ръка спестявате ценни ресурси и пазите природата? И то повече отколкото очаквате! Само едно носене на рокля secondhand вместо нова, спестява на планетата близо 12 литра вода, което се равнява на водата, нужна на човек за 6 дни*. Ако пък изберете secondhand палто, вие пестите на природата електричество, достатъчно да захрани една крушка за над 2 800 часа или 118 дни*! Така можете да имате великолепен стил и всички аутфити, които искате да носите, без компромис нито с бюджета си, нито с природата.

 

Тази година един от най-големите онлайн магазини за кръгова мода Remix дадоха възможност на клиентите си да видят как са допринесли те за природата и да бъдат горди, защото са направили добро.

 

С избора на secondhand и аутлет с remixshop.com за една година клиентите им са спестили на планетата 1 301 661 451 литра вода, 63 723 696 kWh енергия и вредни емисии в размер на 14 744 994 кг CO2. Звучи като много, но е трудно да си го представим, нали? Водата, е спестена от производството на нови дрехи чрез избора на secondhand и аутлет само за една година е достатъчна, за да напълни 520 олимпийски басейна. Вредните емисии, които не са имитирани и така са предпазили планетата заедно, биха позволили на един автомобил да измине 57 млн. км или 380 000 засадени дървета, а със спестената енергия може да се захрани едно домакинство за 2 млн. дни или малко градче с 5000 домакинства за цяла година!

 

Ако все още не сте влезли в света на кръговата мода, един от най-нашумяващите трендове през втората половина на 2022 и засилващ се през предстоящата 2023-та, то е време не само за нов аутфит за новата година но и поглед как може да запазим нашата планета, без компромис със стил и бюджет.

 

* По данни на Green Story Inc. за thredUP

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3514 |17.09.2022 Тенденции в детската мода есен-зима 2022 . 8| 7318 |01.12.2020 Катимерини: Скопие отказва България да пази небето й . 0| 4684 |27.11.2018 Зимно шоу на модата представиха MAXSPORT. Приятели и партньори на бутика влязоха в ролята на манекени . 0| 5496 |11.12.2017 Вина от български сортове диктуват модата в Европа и у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads