Реклама / Ads
34| 13718 |18.01.2016 ГЛАСЪТ

Българската овца: Борисов и Пеевски са невинни!

.
Овца-боец срещу корупцията...
След злополучния sms мнозина се нахвърлиха на премиера Бойко Борисов. Той бе обвинен, че се бърка в работата на съдебната власт, на Висшия съдебен съвет, на отделни магистрати. Преди това поредната порция записан разговор между съдийките Янева и Ченалова насочиха вниманието и съмненията, че искал да прави секс с шефката на СГС Владимира Янева.
 
Също,  че вече правил секс с Мая (знае се коя), че през леглото му минали и други каки, жени на батковци от тайфата му. Не спират обвиненията и за бизнес дружбата му с Пеевски, орташкото яздене на властта с ДПС, лигавия слугинаж на пеевските т.нар. медии. Към списъка прибавете уредените търгове и обществени поръчки, даването на европрограми на фирми на ГЕРБ и Пеевски, изсипването на милиард само за 60 км от магистрала "Хемус" (нов републикански, европейски, световен, олимпийски и вселенски рекорд), разгрома на МВР и службите, вилнеещата като цунами корупция в цялата страна, назначенията на гламави, ама свои хора на важни постове, неразкритите убиийства и грабежи по села и градове, нахалството и цинизма на министри като Лиляна Павлова и Румяна Бъчварова, които се държат с българите като с овце с психични проблеми, купуването на ФК "Левски" и други отбори от мафиата и ликидацията на тези, които отказат да клекнат пред василевса... Накрая получавате един голям грешник, върху който справедливо да се изсипе народния гняв. И ще сбъркате.

 

Защото Бойко не е виновникът? Има силни аргувенти в тази посока.

 

1. Борисов пише есемеси на магистрати по време на заседание на ВСС. На пръв поглед отвратително. Само че би ли им писал, ако те самите не бяха приели тази епистоларна форма? Нали не мислите, че съобщението до върховния съдия Лозан Панов е първото, което премиерът изпраща на висш магистрат с подтекст педагогическо страхуване? Досега номерът винаги е минавал: първо на съответният магистрат са му са рарзтрепервали мартинките и второ - взимал си е поука. Щото иначе... Така че самите магистрати са позволили да им таковат уж най-свидното - независимостта. Затова сега самостоятелността им отдавна е относителна категория, като девствеността на циганката през първата брачна нощ. А дано, ама надали. Ако първият поличил есемес от премиера бе реагирал като Панов - сега нямаше да има скандал. А преди това щеше да има нещо като нормална съдебна система.

 

2. Кои други, освен неколцина журналисти, политици извън борда на властта и активни граждани, негодуват от корупцията? Май няма такива на хоризонта. Няколко рехави протеста срещу мафията в прокуратурата, модела #Кой и винетките не могат да ни превърнат в активно общество. Без барикади, пукнати глави и камъни в прозорците на главния прокурор и хотел "Берлин" на Пеевски няма да стане. Също и без подкрепата на некорумпираните магистрати и въобще на интелигенцията. И като стана дума за интелиганция, къде са онези "видни интелектуалци", които с готовност и себеотрицание въртяха подписи в списъци за подкрепа на този или онзи самовлюбен нахал за президент? Къде са тия неуморни "рицари" на мнимата промяна? Няма ги, ама не защото снегът ги е затрупал, а защото няма келепирец в битката с мафията и свинщините на прогнилата власт...  

 

3. Стигаме до недоволните ченгета, които все по-често се възмущават от циничното отношение на властта към тях и техния труд? Прави са да негодуват, но защо не развеят кирливите ризи на своите продажни началници? Те, това е сигурно, притежават достатъчно факти за корумпирани политици, магистрати и шефове от службите, които могат да изчервят дори видялите какво ли не сицилиански и руски мафиоти. Да разказажат за кадровите безобразия на пеевския кръг в службите, МВР и особено в ДАНС. Министър Вучков хвърли оставка по достоен начин заради безобразията на #Кой в системата, но никой от другите шефове във ведомството не го подкрепи. Би било доста по-различно. Не го направиха и продължиха да ги мачкат. Ами да ги мачкат. Армията с този подход се докара от 120 000 до трийсетина хиляди, без самолети и модерни кораби. Апропо, още ли бойни вертолети навъртат летателни часове като доставят курви в ловни стопанства на родни политици "обсъждащи" стабилността в държавата? 

 

4. Негодуваме: 1 милиард се дават за 60 км от магистрала "Хемус" на две фирми - зад едната бил Пеевски, а зад другата - Валенин Златев. Невиждано безобразие и наглост писка няколко медийни гласа. Е, и? Къде са ви блокадите на магистралата или протестите под прозорците на Борисов и любимката му Лиляна Павлова? Няма агитки и пред прокуратурата, която уж е длъжна светкавично да се заеме с тази свинщина. Тишината в гражданското общество винаги означава, че стадото няма скоро да стане отбор или отряд. Правилно сте ме разбрали: упълномощили сме Борисов да върши точно това, което уж ни възмущава. защо му се сърдим тогава?  

 

5. Мрънкаме година и половина вече, че не се знаела истината за разгрома на КТБ. Нищо подобно - знае се. Да не би някой да се съмнява, че ударът е замислен и реализиран от кръга "Пеевски - Доган", с активното участие на МВР, прокуратура, ДАНС, финансовото министерство, БНБ и други институции? Вижда се също, че бруталното разграбване на активите в момента се извършва от същия мафиотски кръг и то с активната подкрепа на правителството и премиера. Разграбват се милиарди, а властта и прокуратурата, чрез пеевските медии ни заливат с тъпотията, че низвергнатия банкер Цветан Василев бил измъкнал 5, 6 или не знам колко си милиарди и ги отнесъл нанякъде. Само овце могат да се вържат на такава простотия. Ако Василев е виновен за нещо - да отговаря по законовия ред. Само че виждаме как фирми, заводи и предприятия се разграбват и източват чрез подставени лица на управляващите и вездесъщия Пеевски в момента. Ако властимащите имаха чисти намерения, щяха да публикуват доклада на наетата американска фирма да издирва милионите от КТБ. Но не го правят. Защо ли?

 

6. Стигаме и до футбола. Има ли още някой да не е разбрал, че отбора на народа "Левски" вече не е на народа, а на Бойко Борисов и Делян Пеевски? Туриха си в управата подставени лица и вече имат ултраси под ръка. Ултрасите са важен политически лост за въздействие: могат да провокират автентичните протести или да свалят правителства, ако нещо не са удобни. Български патент. Това сме го позволили ние, затова по-скоро ще ни удари планетата Нибиру, отколкото българското първенство и политика да станат нормални.

 

Знам какво си мислите, но се заблуждавате. Не, не са виновни Борисов и Пеевски за безобразията в страната. Нито корумпираните магистрати, чиновници, ченгета и мафиоти. Те само олицетворяват пагубния модел. Истинските виновници сме ние, хартисалите българи по тая земя. Без нашето овчедушие те нямаше да могат да откраднат и една жица за скрап. Така че премиерът ще продължи с есемесите. дотогава, докато не му кажем стига. И Пеевски ще ни определя живота, докато не го турим на място.

А върховният съдия Лозан Панов да внимава, когато е на пешаходна пътека. Веднъж му се размина, но никой не е казвал, че късметът е постоянна величина...

И нека пеевските медии плюс Яне Янев продължат да хвалят и бранят Началника и да заливат с помия "лошите". Това ще превърне овцете в лъвове много по-бързо отколкото предполагат.

 

Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 34865 |18.11.2015 Превратът успя! Отнеха на Борисов най-свидното - МВР . 36| 16989 |23.10.2015 Защо Нова тв спести на Борисов скандалите с Лихтенщайн и ваксините? . 83| 32143 |13.10.2015 Пеевски медии: Борисов, Доган и Пеевски са разследвани в Лихтенщайн! . 30| 12145 |21.08.2015 Костинбродската коалиция на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads