Реклама / Ads
54| 22903 |07.05.2020 ГЛАСЪТ

Делян Пеевски - премиер! На 7 милиона мишлета

.
Мише население...
Делян Пеевски – премиер. Свиквайте с тази мисъл. Вече месец и нещо ни подготвя. Направи дарения, които бяха рекламирани и хвалени от висши управници, ръководителя и членове на Щаба. Откъде са парите и чисти ли са – това е без значение. Важен е ПР-ът. И крайната цел.
 

На 6 май Пеевски поздрави българите за Гергьовден. Медийният свинарник, доминиран от известно време от Нова тв, огласи това вълнуващо събитие по-гръмогласно дори от изявите на президента Радев и премиера Борисов. Иван Гешев пък през този ден се въздържа и даде пространство на депутата-милионер.  

 

Казват, че в момента Пеевски контролира поне половината министри от кабинета. Контролира чез различни зависимости прокурори, съдии, членове на ВСС, КС, МВР, ДАНС, службите, агенции и други важни структури. Това обаче вече не му стига. Иска цяла власт. Не защото не се сбъдват всичките му мечти, сънища и начинания, а защото иска да е властелинът с главно В. Казвал го е често в тесен кръг.

 

В Деня на храбростта и Свети Георги към нацията обикновено се обръщат президент и премиер. Понякога председател на НС и министър на отбраната, там, където са отишли. Този път и Пеевски.

 

Камбаната удари тревожно, като на война. За вас бие! Оглушахте ли?

 

ДПС на Доган и Пеевски отдавна крои план управление на България без нова коалиция, което да дразни гражданите и Европа. Затова са се спрели на вариант за „експертно правителство“. След пандемията може му прибавят „на спасението“, „на възхода“, „на обединението“ и пр. Това е без значение. Важното е министрите да бъдат посочени от Пеевски-Доган. И така ще стане. Ликвидаторът на КТБ, Булгартабак, Лафка, Техномаркет, кандидатът да заграби „Дунарит“ и др. активи на банката или ще оглави това правителство или ще сложи за премиер свой човек. Горанов е един от вариантите. Караниколов - резерва. Формално на ГЕРБ и Борисов ще се даде думата, колкото да бъде мъглата още по-гъста.

 

Вече се говори, че Пеевски си е осигурил и подкрепата на американците. Да сте чули от посланик Херо Мустафа нещо за разследванията по закона РИКО и „Магнитски“, в които бяха събрани голям брой доказателства за корупция и нарушени права от страна на Пеевски и българската прокуратура? Няма и да чуете. Сключени са съответни сделки, с дейното участие на български институции и управленци. И е сработило правилото на президента Рузвелт, изречено по адрес на никарагуанския диктатор Сомоса: “Той може да е кучи син, но е наш кучи син”. Каква е сделката можем само да гадаем, но е факт. Вижда се и от F-16…

 

Свинеугодните медии, както и цялата свинеугодна пропагандна е мобилизирана да извайва нов образ на депутата от ДПС. Нескопосано, но натрапчиво му се пришиват благородство, загриженост и съпричастност. Общество, което е изгубило представа и критерии за ценности, което е зомбирано чрез турски сериали на художествено и естетическо ниво от 50-те години на м.в. (абсолютно умишлено), телевизионна халтура, политическа пропаганда а ла Гьобелс и Сталин, няма дори мисъл за съпротива. Социалните мрежи изпиват и последната капка обществена жизненост. Народът се превръща в аморфна маса, контролирана чрез страх и примитивни зрелища. Шепата инакомислещи биват наритвани, повдигат им се обвинения, арестуват ги, дискридитират ги и публично са заклеймявани като врагове на народа и демокрацията.

 

Ако в цивилизования свят политиците и управленците над средно ниво са с по няколко дипломи от най-престижните колежи и университети, тук това не е необходимо. Съмнително придобита диплома е достатъчна. Останалото свършват рекета, корупцията, уродливият лобизъм и зависимостите. Тези инструменти Пеевски притежава и владее отдавна. Не стана шеф на ДАНС, но за премиерския стол няма кой да го спре.

Теренът е разчистен. Отстреляни са и уж всесилни и недосегаеми предприемачи, бизнесът и милионите им са запорирани или присвоени. Неудобните политици и магистрати са под натиск. Или купени.

 

Нито Бойко Борисов с доказаното си лидерство в ГЕРБ и управляващ изпълнителната власт, нито Румен Радев с критичната си позиция по много теми и проблеми са преграда за щенията на Пеевски. Магистратурата, която има задължението и законното основание да възпре подобно попълзновение е хипнотизирана от него и човека в сараите. Медиите, които трябва да са острието срещу подобна инвазия са безпомощни до степен на слугинаж и проституиране.

Опозицията е прелъстена или омаскарена. Слаба, самовлюбена и непривлекателна.

 

Така че гответе се да ръкопляскате. От балконите или на площада – както ви наредят.

 

В своя поздрав към българския народ за 6 май Пеевски написал (написали са му): Свети великомъченик Георги Победоносец е символ на вечната борба между доброто и злото. Ако е така, значи копието на светеца трябва да прониже първо именно „ламята“ Пеевски. Но не и в българския вариант. Сигурно вече и ритуалът по целуване на ръце (и задника му) вече е обсъждан. Наредете се на опашката. През два метра; покорно, с мазна усмивка.

 

Всичко, което ни се случва и ни очаква, е заслужено. Станислав Стратиев бе казал, че няма по-освобождаван народ в света от българския. Бих добавил: И по-унижаван.

 

Никой няма да се вдигне! Никой няма да протестира. Малко „революционно“ мрънкане в мрежата и толкоз. И аз, като всички останали, нося своя дял вина за модела, който надмина по перверзия и маркиз дьо Сад. Опитвам да се противя според силите си. И плащам цената. Все по-малко съмишленици, все по-малко луди глави. Къде сте, запленени от Левски, Ботев и Бенковски жители на територията? Щастливи ли сте? Погледнете в очите на децата си – ще откриете там присъдата на бъдещето. Кръвта ви ще замръзне.

 

„Девет милиона мишлета“ - имаше такава песен на трио „Спешен случай“. Ако нещо оттогава се е променило, то е броят на мишлетата – вече са под седем милиона…

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Какво ще стане със сегашните управляващи? Каквото нареди Пеевски на Гешев. И знаете ли? - всичко това вече е обсъждано. В щаба "Берлин". Сега може да не вярвате - после ще е късно.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 20127 |24.04.2020 Евала на Вежди, който ни учи как да обичаме Борисов и Пеевски . 22| 21573 |13.04.2020 ПАРАДОКСИ: Пабло Ескобар и Делян Пеевски – прилики и две разлики . 47| 42018 |10.04.2020 Пеевски не дава Горанов и Караниколов, ББР остава негова . 35| 30281 |27.02.2020 Ще се простреля ли Борисов с „Лафка“ на Пеевски?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads