Реклама / Ads
7| 9900 |19.10.2015 ГЛАСЪТ

Пенгезов: ДПС е овладяла всички съдилища, Пеевски плаща...

.
Веселин Пенгезов
ДПС е овладяла всички съдилища без САС. Делото срещу мен стартира след леката присъда на Октай Енимехмедов. Главни прокурори се опитват да сложат ръка на Апелативния съд, но не успяват. Разпаднаха съдебната система. Съдиите са се свили в черупката си и ги е страх да говорят. Срещу тях всеки момент може да повдигнат обвинение и да бъдат отстранени като мен за година и половина. Обрекоха ме на гражданска смърт. Майка ми не издържа и си замина заради тормоза ми. Няма да им доставя удоволствие да си подам оставката, заяви пред Фрог нюз подсъдимият шеф на Софийски апелативен съд Веселин Пенгезов.
 

Той е категоричен, че ДПС владее цялата съдебна система. „Пеевски е основният спонсор, основният платец на много хора. Тези зависимости са налице и във ВСС. Една крепост е останала незаета и нея се опитват да сринат”, категоричен е съдията.   

През януари месец по моето дело започват разпити на свидетели. Те са 50-60 на брой. Аз ще участвам лично в разпитите им, защото прокурорът ги е водил както си иска. В съдебния процес ще се изясни всичко. Делото е за някаква глупост, за програма за разпределение на делата и електронно деловодна програма. Тази система работи 6 години и в един момент някой се сеща да заведе дело. Днес дори предявиха иск срещу мен и останалите подсъдими за 730 000 лева, като се има предвид, че информационната система не струва толкова. Изхарчени са 500 000 лева. Някои искат да се обогатят ли?! Някой е казал на председателя на Военно-апелативния съд да си ги сложи на влог на жена си ли?!, намеква за далавери на висши магистрати Веселин Пенгезов.

 

Той заедно с бившия шеф на Военно-апелативен съд - София полк. Петко Петков, бившия му заместник полк. Владимир Димитров, началника на кабинета на бившия премиер Пламен Орешарски - Мария Дивизиева бяха обвинени за злоупотреба с финансови средства по европейски проект за прозрачност на военните съдилища. Сред обвинените са още Атина Мавридис, Петя Гергова, Людмил Симеонов и Крум Симеонов. Обвинението гласи, че за периода 19 - 21.10.2009 г. чрез договори за европроекти са присвоени 42 217 лева.

 

Делото се води от трима прокурори - двама от Военно-окръжна прокуратура и един от Софийската апелативна прокуратура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 14954 |17.06.2015 Обявете официално, че МВР е на Пеевски - и без това всички знаят . 21| 9204 |18.11.2014 Коледни добавки за всички от сърце, за новите бащици, да тропнем ний хорце . 35| 9962 |01.01.2014 Патриарх Неофит: Докле имаме време, нека правим добро на всички . 55| 22438 |14.06.2013 Интелигенцията ни е с робски синдром. Всички сме мъртви...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads