Реклама / Ads
26| 6279 |20.05.2016 ГЛАСЪТ

Прокуратурата рече за матурата. А за Пеевски?

.
Румява Арнаудова
Говорителят Румяна Арнаудова обясни напоително на населението, колко загрижена е Главна прокуратура за изтеклите отговори за матурите. Голам ужас, голямо нещо. Разследване провеждала Районна прокуратура в Пловдив. Арнаудова не каза, че това наистина е работа на РП – Пловдив, а не на главния прокурор Сотир Цацаров.
 

Но и ПР-ът трябва да върви. А матурите са подходящи за подобни неща. И да хванат някой по бели гащи, ще е чиновник, без пряка връзка с елита.Държавното обвинение тепърва ще доказва кой е изнесъл отговорите и кой ги е предложил срещу пари. Дъвка за една-две седмици.

Арнаудова е симпатична жена, но изявата й не е пропорционална на проблема. Ако все пак е наложително да се яви пред камерите, би било по-добре да е по темата с корупцията. Само преди десетина дни в Лондон над 40 страни признаха, че корупцията е равна на тероризма и заявиха решимостта си да се борят с нея. Българският премиер бе на форума и заяви, че Българя ще е част от световната битка с корупцията. Затова бе логично Арнаудова, а още по-добре самият Цацаров, да заявят публично, че започва проверка на бизнеса на депутата от ДПС Делян Пеевски, например. Или на колегите му по бизнес и партия Йордан Цонев или Петър Чобанов. Или на ролята на швейцарската фирма „Литаско” в благоденствието на ЛУКойл и формирането на цените на горива у нас, както и на представителя на държавата в рафинерията Румен Овчаров. А защо не и на лицата, които стоят зад доклада на AlixPartners Services UK LLP за КТБ, както и на тези, които сринаха банката, а хиляди вложители бяха ощетени и активи за стотици милиони окрадени. Похвално щеше да е и прокурори да поемат т.нар. „електронно правителство”, чието внедравяне трябваше да е започнало през 2011 г.  Сега сме 2016 г., а е-управление няма, няма ги и десетки милиони, потънали (не)знайно къде. Няма разследване и за обществените поръчки, които бяха спрени от правителството. Нещо такова очаквахме от Главна прокуратура, а не Арнаудова да ни будалка с някакви смешки около матурата. Жалко е и не е забавно. За ползи да не говорим.

Всъщност не бива да очакваме главният прокурор Цацаров да започне истинска битка с корупцията. Защото трябва да започне от хората край него. И от високите етажи на политиката и властта. А той сърце и убеждение за подобно нещо няма. Защото не е от породата на Антонио ди Пиетро, Джовани Фалконе, Паоло Борселино, Ерик Холдер... Нито един наш прокурор не е от тази кръвна група. И личи...

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8972 |01.12.2015 Има ли пилот в прокуратурата? . 47| 10180 |06.04.2015 Ц. Василев: Приноса на прокуратурата и доверените й лица към съсипването на КТБ и разграбване на активите . 51| 12941 |05.04.2015 Ако "Кой ми сра в гащите" е езика на прокуратурата - имаме проблем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads