Реклама / Ads
12| 11550 |18.09.2018 ГЛАСЪТ

След Снупи* и Младен Маринов със звезда в Алеята на славата в Холивуд

.
След Снупи идва ред на Младен Маринов...
Дотук с шегичките и закачките с главсека на МВР Младен Маринов. След инаугурацията му като министър на вътрешните работи, в Лос Анджелис на бул. „Холивуд“, ще се състои мило тържество.
 

В присъствието на Силвестър Сталоун, Чък Норис, Джеки Чан, Дензъл Уошингтън, Ал Пачино, Колин Фарел, Самюел Джаксън, Роберт де Ниро и др. ще бъде открита звезда на Младен Маринов. Маринов, България, МВР, първи коридор… Решението на Академията е категорично – българският Бонд, Джеймс Бонд и едновременно новият Дзержински отговаря на всички критерии. Подал е позитивна препоръка от Цветан Цветанов (щом кучето Снупи има звезда, защо да няма и Младен, написал Цецо), снимка (но не тази с Мето Илиенски) и кратка биография. Превел е и задължителните 25 000 долара на Hollywood Historic Trust като такса за кандидатстването.

 

Церемонията ще бъде излъчена пряко по Ей Би Си, Ен Би Си, Си Ен Ен и Cartoon Network (по настояване на феновете на кучето Снупи). Фактическият шеф на БНТ Емил Кошлуков уредил ексклузивните права за предаване на историческото събитие в реално време.

Ако някой мисли, че това е майтап – горчиво се лъже. И горчиво ще съжалява…

 

Историята е кратка, но съдържателна. Слуховете, че Младен Маринов е работил за висаджийския бос Мето Илиенски са самата истина. Разсекретени документи разкриват, че всъщност е бил под прикритие със специална мисия. По едно време толкова се вживял в ролята си, че а-ха да прекрачи оттатък, но за това терзание документите мълчат. А може да са изгорени в дупката край Радомир… Така се каляваше стоманата. И в един момент Мето Илиенски изчезва яко дим. Младен обаче остава и се влива в стройните редици на българската полиция. Почва да си пробива път нагоре с талант и професионализъм, а не с лакти и слагачество, както твърдят някои. Не е вярно също, че бил под прикритие в МВР с мисия от ъндърграунда. Просто не се налага, защото те отдавна са се слели. Но да не навлизаме в тази дебри, че много зайци ще изскочат от храстите…


.
Младен Маринов като следотърсач на терен.              СНИМКА:БГНЕС

 

Та историята „Младен & Мето“ е послужила за канава на култовия филм „Маями Вайс“. В образа на Младен се превъплащава звездата Колин Фарел, носител на „Златен глобус“.

Поради тези и други заслуги – за тях, когато бъдат разсекретени, Филмовата академия на САЩ удостои славният българин със звезда в Алеята на славата.

 

Пред близки приятели Младен Маринов споделил, че по време на пътуването си в САЩ, ще агитира живеещи там нашенци да се върнат в татковината и да попълнят незаетите бройки в полицията. Най-силният му аргумент ще са грандиозните успехи на МВР в борбата с престъпността и корупцията.

 

Както е казал Цицерон (да не се бърка с Цецерон): Животът е кратък, но славата може да е вечна. Гаче ли наш Младен е имал предвид.

И Маринов, тази петолъчка в Холивуд, не е онази, която ти е в главата. Понимаешь?

 

Пейо Делянов

 

*Снупи е кучето-герой в хилядите карикатури на Чарлс Шулц. Дори когато еволюира в поредици и филми, Снупи не говори, но пък притежава алтер его и се мисли ту за летец с очила и шалче, ту е Готиния Джо, който се подпира на стената, но не върши нищо, адвокат, фигурист, бакалин…

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 16684 |18.12.2017 Клифърд Л. Карчмер: Законът „Магнитски“ не брани Василев, а разследва Цацаров и Пеевски . 12| 28395 |09.10.2017 Последният им шанс е да разстрелват на сцената. Стабилно ще е… . 17| 25380 |19.08.2017 Защо трябва да чистим дебелото черво след изявления на Борисов . 6| 17440 |05.04.2017 След поредните скандали, кого прокуратурата няма да пипне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads