Реклама / Ads
13| 13157 |18.02.2017 ПОЛИТИКА

Проф. Христов: Изборите ще бъдат решени от омерзението на българите

.
Проф. Иво Христов
Имаме нужда от спасяване на държавата и на отечеството. Изборите ще бъдат решени от омерзението на българите от ситуацията, в която живеят. Това заяви проф. Иво Христов.
„България има много проблеми в момента и те не могат да бъдат наречени леви или десни. Страната ни има нужда от спасяване на държавата и на отечеството. Имаме народоспасителни задачи и с оглед на тях, трябва да си подкрепим приоритетите, тактиката и стратегията“, заяви той. Според водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдив-град  важното е как ще се управлява, не с кого.

Проф. Иво Христов обясни, че проблемите на западна Европа не са проблеми на България и проблемите на българското общество, не са проблеми на европейското. „Българското общество за 25 години беше насилствено вкарано в процес на демодернизация. България започна да има характеристики – демогарфски, културни, икономически, ментални- по-скоро на страна от третия свят, отколкото на европейска държава“, обясни той. Проф Христов смята, че сме се „сблъскали челно“ с реалността след желанията си за присъединяване към западна Европа. Според него когато една относително по-слабо развита икономика бъде прикачена към една по-силна-  слабата икономика бива изсмукана от силната. „Необмислената евроинтеграция, без защита на националните интереси, доведе до това, че 2,5 млн. българи заминаха в по-добрия свят. Поради тази причина, ние в момента не разполагаме със съответния човешки капитал“, подчерта той и допълни, че заради това  започват да падат и всички други системи – образование, здравеопазване, социална система. Проф Христов обясни, че България е преминала от една геополитическа орбита в друга и проблемът е бил в неумелото управление на този процес от страна на българските елити.

Влизам в политиката да свърша определена работа

За влизането си в политиката проф. Иво Христов каза: „Влизам в политиката за определен период от време, за да свърша определена работа“. Той изтъкна като особено важни  проблемите в образованието, към което има непрофесионален подход, извън социалния контекст  и затова  няма никакви резултати. „40 % от населението ни е функционално неграмотно.  Не сме в състояние да износваме задачи дори със средна сложност,-управленски и всякакви други. Дори да имаме желание, вече няма с кого“, каза още той. Проф. Христов очерта мрачна прогноза-  изправени сме пред плашещата перспектива България, такава каквато я познаваме, да я няма след 25-30 години поради демографската катастрофа и подмяната на психометалния код на българската нация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2769 |04.09.2014 сссс . 1| 3846 |24.03.2017 Жельо Бойчев: Промяната е неизбежна. Гласувайте с бюлетина номер 10 . 1| 3772 |24.03.2017 Корнелия Нинова: Ние сме гарант за суверенната ни, свободна, равноправна на другите европейски народи България . 1| 3715 |24.03.2017 Цветан Цветанов и Антонио Лопес присъстваха на работна среща за създаването на икономическа зона между Пловдив, Хасково и Бургас
Реклама / Ads