Реклама / Ads
0| 3069 |07.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Мая Манолова: Управлението на ГЕРБ беше ин хаус, ин чекмедже

.
Ако ние сме в парламента, сметката на статуквото не излиза, повече управление на ГЕРБ, Борисов и Пеевски няма да има, уверена е Манолова.
 

Управлението на ГЕРБ беше ин хаус, като ние знаем къде беше хаоса - в Банкя, и ин чекмедже. Слоганът им трябваше да бъде „Да сложим ред в ин хауса". Пътят на онези 60 млн. лева, раздадени на фирми фантоми на криминално проявени хора през процедурите за ин хаус, обаче ще бъде пресечен. Това коментира в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ съпредседателят на ИБГНИ Мая Манолова.


Тя подчерта, че тези пари явно са били предвидени за купуване на гласове, но МВР щяло да осуети този план. В Комисията по ревизия стана ясно, че ин хаус процедурите са патент на ГЕРБ, през който се отклоняват колосални средства. А МРВ показа и как точно се случва това - цялото строителство на магистрала „Хемус" е за 80 млн. лева, от които 60 млн. се разпределят на фирми-фантоми, след което се изтеглят кеш.


Борисов управляваше без търгове и без конкурси, така се случваха тези ин хаус процедури. Той казваше коя фирма ще получи парите и после тези суми отново се връщаха при него. Очевидно Борисов в момента много се притеснява за резултата на скрития си кандидат Герджиков, че ще има катастрофална загуба, както и от факта, че ще бъде пресечен пътя на купувачите на гласове, затова говори за машинации с вота и обвинява нас. Ако има данни за такива, нека отиде при неговия приятел - главния прокурор. Това е жалко поведение на бивш министър председател на българската държава. Само да ви припомня, че доставчикът на машините за вота беше избран от ГЕРБ, така че не знам от какво се притеснява. Както е тръгнал Борисов, очаквам да извади една палатка и да протестира пред Орлов мост, допълни още Манолова.


Манолова подчерта, че социолозите, които правят услуга на големите партии, очевидно са били добре платени по време на ин хаус управлението. Големият страх идвал от „Изправи се. БГ! Ние идваме!" и затова целият огън бил насочен към тях.


Ако ние сме в парламента, сметката на статуквото не излиза. Повече управление ин хаус няма да има. ГЕРБ, Борисов и Пеевски повече няма да управляват. Това е техният голям страх и се опитват всячески да ни изкарат под ръба и че няма да влезем. Не вярвайте на социолозите. Както всичко по времето на ГЕРБ, и това е добре платено и организирано, а пък ние показахме, че сме най-ефективната и ударна парламентарна група. Нашите депутати ще бъдат ключови, за да има правителство на промяната. Смятам, че формациите на промяната печелят с появата на новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Ще има едно ядро в следващия парламент - това на ИБГНИ, Продължаваме промяната и ДБ, което няма да позволи на миналото да се върне. Ще проведем една политика срещу кражбите, за модернизация на България и в подкрепа на обикновените хора, на бизнеса.


Мая Манолова каза, че в момента има две опции за съставяне на правителство - на миналото, на статуквото, на ин хаус чекмедже, като ядрото му е ГЕРБ и ДПС. И другата опция са формациите на промяната, които да направят управление в интерес на гражданите. Между това трябвало да избират българските граждани, подчертавайки, че ИБГНИ са последната спирачка на статуквото да се върне.


По отношение на делото срещу ЦИК, Манолова каза, че по този начин са предотвратили кражба на вота.


От 1600 протокола в София на местните избори, 900 бяха поправени. Това е една прекрасна среда за манипулации и фалшификации. Смисълът на машинното гласуване е да изолира участието на партийните представители в СИК-овете при броененето и при оформянето на крайните резултати. На изборите на 11 юли имаше изцяло машинно броене и броенето завърши час след затварянето на секциите - удобно, бързо, лесно и ясно. Тогава имаше контролно броене в 15 % от секциите и нямаше абсолютно никакво разминаване. Притеснително е, че в ЦИК представителите на ГЕРБ и ДПС продължават да настояват да се прави ръчно броене на гласове. Уж всички са загрижени за Ковид разпространението, а искат да съберат 50 души в едно помещение да броят хартийки, завърши Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3017 |05.11.2021 Цветанов: Защо БСП и ГЕРБ са доволни да си подават топката . 0| 3121 |04.11.2021 ГЕРБ призна твърденията на „Демократична България“ за високата цена на газа . 0| 3608 |01.11.2021 Мая Манолова: Борисов на бял кон, а в талигата след него е натоварил ДПС. Това е планът за реставрация на статуквото . 0| 2855 |31.10.2021 Манолова: Правителството да промени критериите за подкрепа на бизнеса, така че парите да стигнат до фирмите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads