Реклама / Ads
4| 5894 |02.03.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Фирмите на Пеевски не разпространяват вестник ”Прас-прес”

.
Най-новият вестник на българския пазар - ”Прас-прес”, не се разпространява по реповете. Това обявиха чрез профилите си във ”Фейсбук” двама от авторите на изданието – Христо Комарницки и Иван Бакалов.
 
Според тях вестникът, който започна да излиза от вчера е с тираж от 10 000 броя, не се доставя до реповете от разпространителските фирми на Делян Пеевски. Според Бакалов бившият депутат от ДПС контролира продажбите.

"Започваме война с Пеевски. Той ще бъде и момичето на броя в следващия брой. Ако си мислят, че ние сме Недялко с неговия вестник "Ретро", много се лъжат", написа Бакалов във "Фейсбук".

Той даде пример с някои ключови места в София, където вестникът е бил доставен в ограничени количества. Според неговите данни в подлеза на бившия хотел "Плиска" е доставен 1 брой, в павилиона пред Софийския университет – 5, а от Орлов мост до бул. "Ситняково" от общо 9 места за продажба на вестници е бил доставен в 3 броя.

Според него виновни са шефовете на "Национална дистрибуция", които били "слуги на Пеевски". "Това са стари муцуни от едно време, сега минали на заплата при Пеевски", написа още журналистът.

От своя страна карикатуристът Христо Комарницки публикува в профила си във "Фейсбук" снимка, на която се вижда, че е пред врата, на която има бележка "Национална дистрибуция".

"Пеевски, не се крий зад разни мишки! Излез да се разберем по мъШки!", е коментарът на Комарницки за снимката.

Вестник "Прас-прес" ще излиза два пъти месечно и ако продажбите са му добри, ще стане седмичник, обявиха авторите му. Цената на изданието е 99 стотинки. Акцентът в него ще са карикатурите, комиксите, фотографиите и колажите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 14796 |28.02.2017 Само във Фрог: Пеевски продава марките на "Булгартабак" на „Бритиш американ табако” . 12| 12260 |24.02.2017 ГЕРБ влезе по Пеевски в кампанията; Горанов мълчи за корупцията . 9| 12149 |20.02.2017 Цветан Василев: Ликвидаторът на КТБ Пеевски и партньорът му Борисов са притеснени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads