Реклама / Ads
13| 6844 |23.07.2020 ЧЕРНО И БЯЛО

Минеков: Тази вечер ще има мощен отговор на рокадите

.
Велислав Минеков Източник: БГНЕС
Тази вечер ще има мощен отговор на всичко, което се случи само за няколко часа. Основният проблем е, че цялото това старо и ново правителство застава в кръгова отбрана на Гешев. Няма годен в това правителство. Всеки един техен ход е грешен. Всяко едно намерение, което те мислят за добро, всъщност налива навсякъде омраза. Това подсилва протеста.
 

Това коментира пред БНР проф. Велислав Минеков, един от организаторите на протестите, по повод обявените четири министерски оставки в кабинета Борисов 3.


„Тази шахматна проява на правителството, където се преместват пешки от една на друга страна, е абсолютно незначима. Всъщност те са в състояние на самоотбрана и това е лебедовата песен на тези нещастни люде. Тук имате изключително много цинизъм, примесен със страх.


Търсят се министри по една стара поговорка – „Со кротце, со благо…“, съжалявам за тези хора, които са се съгласили да изпълнят временно роля, която не им е типична", каза проф. Минеков и допълни:


"Другото, което е интересно, че изведнъж са започнали да обичат хората, искат да правят добрини, те са станали мили, толкова са благи…Изведнъж се е забелязало, че има нарушения в този хазарт, че едни 900 милиона някъде са се завъртяли, но не е ясно в кой джоб са попаднали, на мен ми е ясно в кой джоб са попаднали".

Проф. Велислав Минеков отрече да има оредяване на протеста и че няма протестиращи и пред парламента.


„Това е тенденция, която се задава от правителството и от правителствени служители. Протестът не се променя. Пламна цялата страна. И ако продължи тази агония, ще обявим общонационален протест.", обяви той.


"За мен е малко неясно отношението на профсъюзите.Те какво избират – избират мафията или гражданите? Те смятат ли, че това правителство е годно? Те наливат масло в огъня.“, каза още Минеков.


Проф. Минеков заяви още по повод приетите оставки, че в същото време министърът на правосъдието Данаил Кирилов си остава на мястото, министърът на спорта си остава на мястото си, любимата Теменужка, която подобно на г-жа Захариева, също остава на място си – "Мислите ли, че това на някой ще се хареса" - попита професорът.


„Нещата са категорични в промяна на статуквото. Това е предсмъртен гърч на една корумпирана власт. Утре ще има почтени, ще има морални хора. Ако не са, ще ги последва същото.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 16248 |08.06.2020 Китаристът Стив Вай срещу Десислава Танева – истината срещу лъжата . 0| 8337 |25.05.2020 Почина актьорът Лъчезар Кацарски . 0| 6077 |20.04.2020 Почина академик Александър Попов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads