Реклама / Ads
0| 2253 |08.08.2022 ДОБРО УТРО

Нинова атакува наследника си в МИ: Лъже и манипулира

.
Корнелия Нинова
Бившият министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова отговори на твърденията на служебния министър Никола Стоянов, който заяви че Всички назначения в МИ по времето на предишния кабинет са били без конкурс. ”Министър Стоянов лъже и манипулира”, подчерта Нинова в прессъобщение до медиите.

"От администрацията на Министерство на икономиката и индустрията не са уволнени 72 души за последните 7 месеца. 24 са пенсионирани поради навършване на пенсионна възраст. 2-ма са уволнени поради груби нарушения, включително и чрез свикване на дисциплинарен съвет. Уволнен е един, когото аз назначих, веднага след като получих сигнали от различни институции за конфликт на интереси", посочва Нинова. 

 

По думите ѝ  в Държавната консолидационна компания има 16 дружества. "От тях са сменени съветите на директорите на три, а не на 14, на други две са сменени само управителите и двама ликвидатори, единият поради смърт. Всички нови членове на бордове са назначени временно до провеждане на конкурс.

 

Конкурсите бяха стартирани. Някои приключиха, други би трябвало да продължават и сега. Ако бордът на ДКК сега е от 4 души, а трябва да е от петима по закон и според министър Стоянов, защо той ги увеличава на 7? За да уреди хора на заплати или, за да има ново мнозинство, което да започне чистка по дъщерните дружества? Това ще стане ясно скоро. Следете следващите му действия", призова тя. 

 

"Моята политика беше да намалявам броя на членовете на бордове, за да не се превръщат те в хранилка. Очевидно сега е обратно. Може би бяхме и единственото министерство, в което забраних политическия ми кабинет да получава допълнително материално стимулиране и тази сума разпределих на работещите служители. Интересно ми е дали тази практика сега също е променена", посочва Нинова. 

 

И допълва: "Що се отнася до Комисията по оръжия: Ако я бяхме свикали в последните дни на отиващо си правителство въпросът щеше да е: Как си позволяват в последния ден да разрешават износ за 1 млрд. евро. Сега въпросът е: Защо в последния момент не са изнесли оръжие за 1 млрд. евро. Защо си с шапка, защо си без шапка? Политиката е преди всичко носене на отговорност. Нека служебният кабинет носи своята сега". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2156 |27.09.2022 Условна присъда за македонеца, подпалил българския културен център в Битоля . 0| 2172 |21.09.2022 US- посолството: Частична мобилизация = Отчаян последен опит за спечелване на загубена кауза . 0| 2211 |21.09.2022 След съобщението за частична мобилизация: Всички еднопосочни полети от Русия са продадени . 0| 2321 |15.09.2022 Шолц: Путин не осъзнава, че нахлуването в Украйна е грешка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads