1|
				 12506
				|06.12.2013
				
								ЛАЙФ СТАЙЛ
				
				Поморийска рибена чорба за Никулден
 
									
				За Никулден трябва непременно да се хапне риба. Ето ви една нетрадиционна, но много вкусна рецепта, която ще ви смае.			
			Нужните продукти:
10-12 вида риба: лихнус, дракон, звездоброец, морска врана, скорпит, барбун, илария, чернокоп, попче, глава от калкан, щипка от рак, морков, зелена чушка, 1 глава лук, 2 с.л. грис, люта чушка, пресен девесил, магданоз, лимон, 4 жълтъка, сол.
Начин на приготвяне:
Сложете всички риби върху тензух и го завържете. В тенджена с топла подсолена вода пуснете вързопа и оставете рибата да ври 10 минути, като махате пяната, която се отделя на повърхността. Сложете в тенджерата глава лук, нарязан на едро. След като поври 10 мин. го извадете. Добавете лимон на резени, без корите, настъргани морков и чушка, девисил, люта чушка без семките. Когато рибата се свари я извадете и я обезкостете. Върнете месото от риба в супата. В купа разбйте жълтъците и застройте с тях супата. Добавете грис, черен пипер, сол и наситнен магданоз. Извадете лютата чушка. Оставете супата на котлона докато грисът се свари и сервирайте.
Моля, подкрепете ни.
 
						 
						 
						 
						 
						 
					
				
			
			
				
				Реклама / Ads
			
			
							КОМЕНТАРИ 
				
				Реклама / Ads
			
		 
			 
					 
                                    
			 
                                    
			 
                                    
			 
                                    
			 
                    
			 
                    
			 
                    
			 
                    
			 
                    
			 
                    
			 
                    
			