Реклама / Ads
0| 8869 |07.09.2013 НОВИНИ

Адреналин на макс край Приморско

.
Висок адреналин и супер емоции на морския бряг кипят край Приморско този уикенд. Търсачи на екстремни преживявани са окупирали града, за да качат адреналина до краен предел в първия фест за авантюристи X Point.
 

Aкробатичен парапланеризъм, болдеринг, уейкборд, скейборд, кайтсърф регата, слаклайн и други луди спортове привлякоха над 10 000 души, готови да тестват смелостта си или поне да погледат.

Акробатичният парапланеризъм е изключително атрактивно занимание поради сложността на фигурите, които биват изпълнявани на височина от 1000 метра. По време на състезанието специално подбрано жури ще оценява изпълнените фигури в небето. Всеки един от пилотите ще има възможност да направи два скока от хеликоптер в рамките на състезанието. Оценяването ще зависи от фигурите, които се изпълняват по време на спусканията, и тяхната сложност. Цялото събитие е отразено в календарите за екстремни спортове от световен и европейски мащаб. "Ние сме за здравословния начин на живот и спортния дух, който ни поддържа във форма. Екстремните спортове изграждат характера и учат на дисциплина. Макар че сме различни, нас ни обединява общата кауза, а тя е да се съберат на едно място хора със сходни интереси, търсачи на различното, отворени за нови усещания и приятели", обяснява пред "стандарт"  Мария Веселинова, която е част от екипа.

Освен акро-парапланеризъм, другите две основни републикански надпревари в програмата са катерене - болдеринг и кайт - регата. Международното боулдър състезание ще изправи участниците пред специално изградена стена, която ще трябва да изкачат без предпазни мерки.

На X Point ще бъде и вторият кръг от купа "България" в дисциплината боулдър за деца, юноши и девойки. За този вид скално катерене са характерни късите хватки и ниските височини. Всеки присъстващ също ще може да се пробва. Десетки крила ще се извисят, гонени от вятъра, в последните два дни на X Point. Запалените от кайтсърфа ще премерят сили в две гонки. По време на феста ще има и демонстрация на хавайски сърф.

От петък вечер на сцената се изявяват музиканти и групи, които подкрепят начина на живот без наркотици и насилие. В шоуто участват световно известни имена от клубната сцена, както и водещи български DJ. Снощи участниците слушаха сета Get connected на Stereo Mc‘s и BAM от Jungle Brothers. Тази вечер е ред на Stanton Wаrriors, които ще излязат в 23 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10345 |06.09.2013 Асистентката на "Сблъсък" стана "Мис лято 2013" . 2| 14245 |17.09.2013 Буквите в българската азбука имат различни вибрации . 3| 10037 |03.09.2013 Сексздраве: Оргазмите пазят от рак и удължават живота . 0| 12360 |02.09.2013 Мис България 2013 отлетя за Бали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads