Реклама / Ads
6| 17613 |16.09.2009 НОВИНИ

Само веднъж?... Нито един път!

.
Чували ли сте за МЕТ? Кокаина на бедните? Може и да сте, но не знаете какви страхотии може да причини!
 

Ju_17

Всекидневно почти всеки един от нас се сблъсква с хора, спрели да мислят за себе си и бъдещето си, хора, отчаяни от себе си или околните, хора с по-ниско самочувствие или просто такиви, които си въобразяват, че са неуязвими, че каквото и да пробват, то няма да им навреди. Затова мнозина прибягват до опасни амфетамини, които могат да се намерят много по‒лесно, отколкото някоя недотам разпространена стока по магазините. Жалко, но факт, че много от нашите приятели тръгват по най‒опасния път, без дори да се замислят за последствията. Повечето си казват: „Аз няма да се пристрастя, не съм като другите, искам само да пробвам, за да видя какво е...” Още с тези думи те вече са избрали наркотика като средство да избягат ... всеки по своему от неговите си проблеми. Но що за бягство е това?!

Най‒новата „мода" сред амфетамините и изобщо сред наркотиците са така наречените Метамфетамини или само „Мет”. Историята им тръгва за първи път от Китай, след това се разработват в Чехия. В миналото Метамфетаминът се е използвал за военни цели и конкретно във Втората световна война. Сега този изключително опасен наркотик, чиято употреба бележи рекорди, се познава още като "кокаина на бедните".

Приемането на Метамфетамин води до силен прилив на енергия и високо самочувствие. Самите наркозависими споделят, че докато са на Мет, се чувстват все едно летят, сякаш за тях няма невъзможни неща и цялото им нещастие изчезва. Мет изостря сетивата, укрепва мускулите и човек не чувства умора. Обаче...



Този вид наркотик е сред най-опасните, нужен е само един опит... Разпространението му се развива изключително бързо, поради лесния начин за производство. Специалисти споделят, че Метамфетамин може да се направи дори и вкъщи. Той е много силен привикващ стимулант, който засяга центърните точки за удоволствие в мозъка. Дори се казва, че е по-силно пристрастяващ от хероина. Мет може да повдигне настроението 4 пъти повече от кокаина, да стимулира мозъчните клетки и да придаде чувство на удоволствие. Заради често използване Метамфетаминът може да спре производството на допамин в мозъка, така че хората, които го взимат, не изпитват удоволствие освен ако не продължават да увеличават дозата Мет. Мет може да бъде поглъщан, смъркан, изпушен или инжектиран. Взависимост от това как е взет, той може да те държи от 6 до 24 часа.

Този наркотик произхожда от Амфетамин и затова в него има обичайните химикали като ефедрин или псевдоефедрин. Мет може да се намери дори и у дома: в лакочистителите, в басейните, в батериите и в душовите тръби. Още, докато го приемат, хората изпитват истинско непреодолимо желание да го вземат отново.

Освен че може да се привикне към него само от веднъж, Мет има и други недостатъци - човек започва да изпитва агресивно поведение към другите, объркване, параноя, да получава халюцинации и други гадни чувства (например как буболечки пълзят по тялото му и дори са вътре в него). Това ги кара да се чешат неудържимо до кръв и сами да си причиняват дълбоки рани. Косата започва да капе, зъбите изгниват, а белезите от дълбоките рани са само щрих към ужасяващия външен вид на метнаркоманите. А честото използване на Мет води до срив на мозъка, високо кръвно и необратимо сриване на кръвните клетки. Получават се и инфаркти. Унищожават се сърцето, бъбреците, черния дроб, човек припада и умира. Само след 2-3 приемания Метамфетаминът предизвиква непреодолима зависимост, слабоумие, липса на жизнени сили след употреба, подтиква към самоубийство, двигателни разстройства.



Тревожни проучвания сочат, че Метамфетаминът се разпространява в Америка със скоростта на светлината. Най-лошото е, че не се изискват специални умения, за да си го направиш сам. Зачествяват случаите, в които домашни Мет лаборатории избухват и причиняват множество смъртни случаи. Още по‒лошо е, че всичко, което е почнало от Америка, бързо се разпространява и в Европа и рано или късно стига и до нас. Затова вслушайте се в призива на един врял и кипял в „бранша” човек, който е минал през Ада, но на доста висока цена:

„Ей хора, мога да ви кажа само едно, не пробвайте нищо! Никога няма само веднъж. Аз Мет не съм взимал, слава богу, обаче бях зависим към опиатите херо, морфин, фентанил, метадон, всичко взимах, само и само да съм ОК, да съм аз човекът, но това е илюзия. Бил съм 3 пъти в комуни, не става, братлета, нямаше измъкване докато не дойде моментът, в който се реших и спрях! Вече 3-та година не взимам нищо, но не ми е никак лесно ‒ все още червеят рови в главата ми... Дори цигари не пуша, ама много ме е страх... Изгубих всичко в тоя живот заради тази дрога... За това ви казвам: пазете се, не опитвайте, няма ведъж! Бъдете живи и здрави и запомнете никога не казвайте никога и няма първи път! Има само последен и това е най ‒лошият...смърт!

Струва ли си да пробвате? Дори и само веднъж?....


 

Ju_17
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 16616 |05.09.2009 Лъскави ретро возила привличат повече от яки мацки . 3| 20623 |01.09.2009 Всички го предпочитат... русо! . 1| 9215 |25.08.2009 Екобижута от отпадъци подлудиха младите . 2| 12130 |17.08.2009 Светещи, вкусни, течни и ГЕРБ-ови презервативи замениха козия мехур

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads