Реклама / Ads
3| 10037 |03.09.2013 НОВИНИ

Сексздраве: Оргазмите пазят от рак и удължават живота

.
Оргазмът при мъжете намалява с 50% риска от рак на простата при положение, че го изживяват поне два пъти седмично. Доказано е, че когато човек изпитва оргазъм, в тялото се появяват ендорфини, които действат обезболяващо и подобряват настроението.
 

Оргазмът при мъжете намалява с 50% риска от рак на простата при положение, че го изживяват поне два пъти седмично. Доказано е, че когато човек изпитва оргазъм, в тялото се появяват ендорфини, които действат обезболяващо и подобряват настроението.

По време на секс се отделя хормонът серотонин, които помага на организма да се бори със стреса.При редовен сексуален контакт половите хормони стимулират образуването на вещества, които въздействат върху лицевите мускули и лимфодренажът, това са установили американските сексолози Дейвид Викс и Анатолий Герман.

Оргазми, един или два пъти седмично помагат за образуването на антитела, наречени „имоглубин А“, които укрепва имунната система. Редовният секс е отлична тренировка за кръвообращението.

Наскоро проведени изследвания доказаха, че мъжкият оргазъм предотвратява риска от рак на простата. При редовни оргазми – поне 5 пъти седмично, се предотвратява появата и на други ракови заболявания с 30%.

Според медицинските заключения по време на еякулация мъжкият полов орган се освобождава от натрупаните канцерогени.
При женския оргазъм се освобождава голямо количество окситоцин – хормонът, който предотвратява рак на гърдата. Постоянните сексуални отношения стимулират производството на адреналин и кортизон, които подобряват работата на главния мозък. Когато човек изпитва оргазъм се повишава нивото на ендорфините, популярни с болкоуспокояващите си свойства.

Ако правите секс 3 пъти седмично, ще удължите живота си с 10 г. Шведски, американски и шотландски учени доказаха, че сексът подобрява работата на сърцето – пулсът стига до 100 удара в минута. Освен това тялото се освобождава от излишните токсини и килограми.

Доказано е, че честите оргазми променят външния вид на една жена. Този ефект се постига благодарение на синтеза на хормоните при яйчниците. Учените застана зад становището, че простатитът може да се лекува чрез секс. Терапията при простатит е насочена към подобряване на дренажа на простатната жлеза, т.е. трябва да се освободи натрупания в нея секрет. Честа препоръка на уролозите е масаж на простата.

Ефектът от този масаж може да се предизвика и при оргазъм – мускулите на жлезата последователно се съкращават едновременно с еякулацията на секрета. Това явления премахва застоялите тъкани на простатната жлеза.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12360 |02.09.2013 Мис България 2013 отлетя за Бали . 3| 7879 |22.08.2013 Лодка и камъчета по вълните на любовта . 5| 10814 |20.08.2013 Среща с интелектуалка . 3| 8014 |18.08.2013 В Южна Корея е най-бързият интернет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads