Реклама / Ads
3| 20640 |01.09.2009 НОВИНИ

Всички го предпочитат... русо!

.
Много блондинки със сигурност не са завършили Магнаурската школа, други обаче имат световна слава не заради цвета на косата си, а заради това, което им е вътре в главите.
 

Ju_17 SmileSmileSmile

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.
Възрастен шеф в полицията я погледнал и пита:
- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?
- Ъъъъ...четири.
- Добре. Корен квадратен от 100?
- Ами....десет!
- Отлично. Кой е убил Ботев?
Блондинката замълчава.
- Не знам, - накрая казала тя.
- Добре, помислете и елате утре
Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:
- Взеха ли те на работа?
- Не само, че ме взеха, - хвали се блондинката, - но вече ми поръчаха и разследване на убийство!


Хиляди подобни вицове забавляват милиони читатели и с това задълбават митовете около т.нар. всеизвестна глупост на блондинките. Откъде обаче тръгват легендите, свързани с русите мацки? Теориите всъщност са създадени години назад. Според някои тази идея се ражда във филмите, като най-типичен пример са героините на Мерилин Монро и Джийн Харлоу (показателен пример е заглавието "Джентълмените предпочитат блондинки" с Мерилин Монро). Но има и идеи, според които връзката между интелекта и цвета на косата била доста по-стара. Според някои учени тя се намирала във връзка с факта, че повечето бебета от европеидната раса като малки са със светла коса. Оттам и асоциацията на тази коса с детството, наивността, невинността. Следователно с глупостта.
 
Има и други теории, според които нещата са с още по-дълбоки корени. Според тях всичко дошло от древните гърци и римляни, които, каквито си били тъмнички, особено се очаровали от светлите коси на келтите и северните народи. Затова много от тях се стараели да си изсветлят косите, а някои си правели дори перуки от косите на поробените светлокоси северняци. И тъй като сред най-големите почитатели на тези перуки били куртизанките, почтените римски дами веднага решили, че светлата коса трябва да бъде презряна. От това тяхно отношение според авторите на теорията се родила идеята за глупавите блондинки.

Друга подобна идея е, че за римляните северните народи били варвари (както всички за тях извън Рим били варвари), т.е., че светлокосите племена били по-нискокултурни от тъмните южноевропейци.
В средновековна Европа това впечатление се затвърдило поради склонността на селячеството да работи повечко на полето и така неусетно да изсветлява косите си. Докато благородниците се излежавали на сянка, а тъмните им коси се запазвали, тъй като се женели помежду си, селяните изрусявали. И понеже селячеството се свързва с необразованост, ето ги веселите работници – светли и глупави.


Тризначките Вяра, Надежда, Любов

Фактът, че има екземпляри от рода на тризначките от Big brother и всички останали техни последователки от същото предаване, които не са завършили Магнаурската школа и със сигурност няма да я завършат, дава право с оснавание да кажем, че митовете за умствената „мощ” на блондинките имат някои основания. Същевременно обаче не малко са и умните, талантливи и просперирали жени, които също имат рус цвят на косата. Сред тях актрисите са най‒много ‒ едва ли някой има възражения срещу Мерил Стрийп, Мег Райан, Глен Клоуз, Мишел Пфайфър. Сред световно известните жени политици блондинки са Хилари Клинтън, Юлия Тимошенко. Нашият нов министър на външните работи Румяна Желева също е блондинка. Сега се сещам и за писателката със световна слава Джоан Роулинг.
Примерите наистина са много, затова не би трябвало да се абсолютизира представата за това, че русите жени са уникално прости.


Мерилин Монро

В света на тийновете нещата далеч не стоят по този начин. Там русото се толерира, а максимата „русо гладно няма” е на почит. Поради факта, че повечето мацки принадлежат за жалост към чалга „културата”, задължителен елемент е русата коса. Затова и блондинките са нарицателно и за чалгаджийки. Без да им пука обаче, те от малки започват да се изрусяват перихидролено (а повечето родители нехаят), което скорострелно унищожава косъма и вместо да придобие желания цвят на сламено русо, самия той скоро се превръща в слама. Нужен е само един бегъл поглед по улиците и навсякъде могат да се видят еднакви перихидролки на токчета, които по нищо не се различават една от друга.


блондинка

Накрая още едно доказателство за това, че блондинките поощряват творчеството. Предлагам ви да се посмеете с две писма, разменени между майка и дъщеря блондинки. Въпреки че, честно казано, не виждам причина, двете да не бъдат и брюнетки. В крайна сметка човешката глупост е в главата, а не в косата:

"Здравей, дъще!
Ако четеш това писмо, значи е пристигнало успешно при теб. Ако не го получиш обаче ми звънни и ще ти го напиша отново. Пиша ти бавно, защото знам, че не можеш да четеш бързо. Тук времето е хубаво.
Миналата седмица валя само два пъти. В началото на седмицата валя четири дни и към края още три дни. Купих ти онова палто, което искаше, но чичо Киро каза, че ще дойде тежко с тези масивни копчета, затова ги отрязах. Можеш да си ги зашиеш обратно, сложила съм ги в левия джоб.
Баща ти най-накрая си намери нова работа. Под него са цели 500 човека. Той работи на гробищата, коси тревата. Сестра ти Надя наскоро мина под венчилото и чака дете. Понеже полът му още не се знае, не мога да ти кажа дали ще ставаш леля или чичо. Ако е момиче тя иска да го кръсти на мен. Но не е ли малко странно да го кръсти Мама? С брат ти Ники наскоро стана нещо интересно. Забрави си ключовете вътре в колата.Трябваше да върви 10 километра пеша до вкъщи, за да вземе резервните, да се върне и да ни пусне да излезем от колата. Виждала ли си скоро леля си Васка? Ако я видиш и предай много поздрави, а ако не я срещнеш скоро не й казвай нищо.

P.S - Имах желанието да ти пратя малко парички, обаче вече залепих плика.”

*** *** *** ***

"Здравей, скъпа мамо!

Писмото пристигна, така че го получих успешно. Сашо отново ме заряза, а Пешо и Васил заминаха отново на почивка. Вече наистина почвам да си мисля, че нещо ме мамят. Да ти се похваля, почти си намерих работа. Преди един месец си купих вестник с обяви за работа, а вчера дори звъннах на една от тях. Да, мястото беше заето, но пък ми казаха, че догодина сигурно пак ще търсят персонал, та остава да почакам още малко.
Вчера ядох суши. Бях с г-н Иванов. Сушито го правят от риба, не знам дали знаеш. Ти не познаваш г-н Иванов, но той ми казва, че съм много красива и, че майка ми също е много красива. Каза, че с удоволствие би я поканил заедно с негови приятели да излязат ли беше, да излижат ли беше... Той е много свестен човек. Видя твоя снимка. Негов приятел е продуцент и ме кани да се снимам в някакъв филм за бани. Ще участват много мъже, а аз ще бъде сам-самичка. Дали от мен ще излезне добра актриса? При леля Васка всичко е наред, както винаги. Оня тъпак, приятелят й, й купил Ферари и пръстен с толкова голям диамант, че можеш да запушиш канала на ваната с него. Представяш ли си? Нали ти казвам, пълен тъпанар е.
Както и да е, важното е, че аз съм най-красивата. Не съм предавала поздрави на леля Васка от теб. Реших, че се е ояла достатъчно. Парите, които си ми ги пратила в плика ги нямаше. Сигурно пощальоните са ги откраднали. Следващият път ги сложи вътре в плика.

P.S - Мамо, нали твоето име е Иванка Стоянова? Защо са ти такива странни инициали – Мама?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 9221 |25.08.2009 Екобижута от отпадъци подлудиха младите . 2| 12150 |17.08.2009 Светещи, вкусни, течни и ГЕРБ-ови презервативи замениха козия мехур . 2| 7448 |11.08.2009 Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги ментим, че сме честни . 25| 14414 |03.08.2009 Разцепващо! Размазващо! Тотално яко …TIESTO!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads