Реклама / Ads

ВИДЕО АРХИВ

Синоптик размаха среден пръст в ефира на BBC

31359 |18.08.2010
Това е станало случайно, но ВВС и метеорологичната служба трябваше да поднесат извинения, пише вестник „Дейли телеграф“. Инцидентът стана във вторник малко преди 11 часа. Шафернакер се готви да представи прогнозата, докато още текат новините, след което и той трябва да излезе в ефир.

В този момент водещият емисията Саймън Маккой произнася невинната фраза: „След минута ще видите прогнозата за времето и, естествено, тя ще бъде 100% точна и ще представи всички подробности, които са ви нужни. Току-що видях Том Шафернакер, който се подготвя“.

В този момент камерите превключват на Шафернакер, който, без да разбере какво се случва, показва среден пръст на Маккой като шеговит жест в отговор на представянето му. Осъзнавайки обаче, че камерата е включена, втрещеният Шафернакер се изпулва и слага ръка на устатата си. Камерата отново връща Маккой в ефир, който реагира: „Ето, задължително ще стане някаква грешка. Това беше всичко“.

Говорителят на ВВС съобщи, че са получени седем оплаквания заради инцидента. „Томаш не е знаел, че е в пряк ефир, и макар жестът му да беше показан само за секунда, той беше неприемлив. Водещият новините в ефир призна, че е допусната грешка и ние поднасяме извинения за възможните щети“, каза представителката на телевизията. Макар че Шафернакер не е заплашен от уволнение, неговите ръководители в метеорологичната служба също се извиниха от негово име, пише NEWSru.

Шафернакер е роден в Гданск, Полша, и като дете отива да живее във Великобритания. Той не за първи път се извинява за гаф в ефир. Веднъж, представяйки прогнозата, нарече дупка отдалечените и слабо населени Западни острови (Външните Хибриди). Друг път пък нарече град Гластънбъри „мръсно лайно“, макар че искаше да каже „мръсно място“. В началото на тази година Шафернакер позира гол до кръста за корицата на списание за хомосексуалисти.
Реклама / Ads
Реклама / Ads