Реклама / Ads
3| 5872 |18.01.2017 ПОЛИТИКА

Антоний Гълъбов: Има риск Българи да бъде употребена като Троянски кон

.
Антоний Гълъбов
Президентът Росен Плевнелиев обрано се опита да представи мандата си. Забелязах отчетливо напрежение в края на пресконференцията. Това каза Антоний Гълъбов по БНТ.
 

Какво се случи с институцията? Това е темата за мен. Този мандат промени президентската институция. Видяхме набор от управление на кризи. Под натиска на множество кризи се промени институцията. Ние се намираме в зона, в която ще се разгръщат серийни, пакетни рискове.

 

Алтернативата, не е напускане на България на НАТО  и ЕС, а България да работи в тези организации в полза на чужд интерес.  Има риск Българи да бъде употребена като Троянски кон.  Плевнелиев  започва с ниско ниво на подкрепа. През 2012 г. няма движение. През 2013 г. е първи рязък спад. Тази динамика е по-характерна за политик, отколкото за президент. Интересно е да се измери днес подкрепата към него. Има голяма сива зона за отношение към него. Лошо е да се води пропагандна война срещу един президент.

 

Има важна стъпка в изграждане на президентската институция-библиотеката. Това трябва да се местата, където политиците ни са задължени да се учат.  Плевнелиев  ще е по-близо до профила на президента Желев, след като напусне президентството.  ЕС  може да бъде подложен на още по-голям натиск. Европа не е Брюксел. Важно е тук да следваме определени правила. В гърба на  Радев има голямо политическо напрежение. Привижда се през него. Важно е да успее да удържи този натиск.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3897 |17.01.2017 България вдигна ветото на Сърбия за ЕС . 0| 4008 |17.01.2017 Критики към България заради екстрадирането на Бююк . 1| 3947 |17.01.2017 Заради забавени закони България може да отговаря в Съда на ЕС в Люксембург

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads