Реклама / Ads
12| 6533 |19.01.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Вероника Делибалтова пред Фрог: 40 на сто от хората в листите на БСП ще са младежи

.
Вероника Делибалтова
В момента има много голяма енергия в БСП. Забелязва се и повече желание на членовете на партията да се включват в различни кампании и инициативи. Регистрираме повишен интерес към БСП. Радостното е, че много хора изявиха желание да станат наши членове.
 
В тази връзка получаваме непрекъснато запитвания на сайта на младежкото обединение и в клубовете по страната. Това каза пред Фрог нюз ръководителят на младежката организация на БСП Вероника Делибалтова.

Повечето желаещи да се включат в редиците на БСП са младежи предимно около 30-35 години. Това са хора с минимум средно образование, като повечето са и с висше. Болшинството са реализирани и с добри професии. Става дума за хора, които имат желание да допринесат за партията с натрупания професионален и житейски опит, уточни тя.

На въпрос каква дейност развиват преди предсрочните парламентарни избори, Делибалтова уточни: Много срещи текат в момента по клубовете ни в страната. На тях се правят предложения за включване на отделни елементи от големите политики в общата платформа на партията. Такива активност има в организациите ни в Благоевград, Перник. Отделно от това нашите клубове могат да правят и номинации за народни представители. Съвсем логично е, че се номинират хора в младежка възраст. Надявам се да имаме добро представителство в листите. Националният съвет прие модел на листите, в който 40 на сто от хората в тях да бъдат до 40 години. Надяваме се това условие да бъде изпълнено. Със сигурност представители на младежкото обединение на БСП ще фигурират в листите, както имаше и на предходните парламентарни избори. На местните избори също имахме немалко представители, които станаха общински съветници. Процесът на обновление на БСП продължава. Той пряко кореспондира с общият курс, който ръководството на партията има за обновление на хората, които са наши представители във властта, обясни младата социалистка.

Според нея основният мотив младите хора да заложат на БСП се корени в начинът, по който в момента се управлява държавата. Управлението на България не се харесва на голямата част от желаещите да членуват в БСП. Главно за това те предпочитат нашата партия, която показва голяма последователност в политиките си. Това, което много се харесва е предложението за засилване на ролята на държавата в икономическите процеси, главно производствените дейности. Защото много хора през последните 25 години, особено тези , които имат професии, свързани с технологична специалност, губят стойност в нашата държава. Иска се и по-голямо участие на държавата в секторите здравеопазване, образование и в социалната политика. Особено важно е да се засили помощта на държавата с демографския проблем. В момента сме на нивата на 96-97-година. Тогава е регистрирана най-ниската раждаемост. За 2016 г. нивата са същите. Общата оценка за кабинета, който сега си отива, ще я разглеждаме на предстоящия Национален съвет. Тя ще е по отделни сектори. И до ден днешен в мен остава лошото усещане около изтегления голям външен дълг. Говоря за онези 16 млрд. лв. и разбира се хаосът , който се създаде в образователната система.

Много хора от професионалната сфера също негодуват в тази връзка, защото под мантрата реформа се прие едно преименуване на училищата и стандартите, които трябва да се изготвят от никому неизвестни експерти. Това до голяма степен обърква работата на учителите. Отстъплението на държавата от много сектори също буди моите опасения. Напоследък забелязвам, че предизборно се правят предложения, които ми звучат доста популистки ориентирани. Такова е предложението за справяне с престъпността в малките населени места. Това е заложено и в нашата предизборна платформа. Става дума за полицейска карта, да се създадат полицейски участъци в селата. Кражбите са голям проблем за хората в малките населени места.

От доста време съм в активната политическа сфера. В определени периоди съм била по-активна. Сега се опитвам професионално да трупам опит. Защото смятам, че човек трябва и професионално да се разви, а не само в политиката. Трудно е да бъдеш на няколко места едновременно, но пък е интересно. Харесва ми общуването с хората и възможността да се търсят реални решения на проблемите. Това най-много ме мотивира да участва активно в политическата дейност, завърши тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4767 |18.01.2017 Т. Йорданов пед Фрог: Ще направим това, което си изпросят политиците . 1| 7526 |16.01.2017 Прокурор пред Фрог: Наши крадци се правят на сирийци в Германия, отглеждат ги като мигранти . 6| 16609 |15.01.2017 Първо във ФРОГ: Ген. Стефан Янев ще е военен министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads