Реклама / Ads
10| 22768 |16.02.2017 АКТУАЛНО

Соцът се върна в МВР: Зам.-министър заплашва полицаи, че не му козируват

.
Соцвремената се върнаха с пълна сила в уж деполитизираното Министерство на вътрешните работи. Това стана след настаняването в него на служебния екип, оглавяван от министър Пламен Узунов, добил популярност като ”Листовката” или министър ”Мрън-мрън”.
 
Един от новоизлюпените заместник-министри Емил Ганчев заплашва всеки ден дежурните служители на жандармерията, които охраняват централния вход на МВР, с уволнение. Причината-отказвали да му козируват,  когато влизал и излизал от ведомството, научи Фрог.

Ганчев, който до 2006 г. ръководеше пловдивското Шесто РПУ, отговарящо за кв. „Столипиново” още от първите дни като заместник-министър нахокал здраво униформените, че не му отдавали чест. „Ама г-н зам.-министър, ние от 10 години сме девоеннизирани и отдаването на чест на по-вишестоящ е отменено”, обяснили смутените полицаи. „Това не ме интересува, на мен ще отдавате чест, защото ще ви стъжня живота и ще ви уволня всичките”, обяснил Ганчев.

 

Девоенизацията на МВР от времето на комунизма по съветски образец бе премахната през октомври 2005 г., когато парламентът прие окончателно промените в Закона за МВР. Тя влезе в сила през 2006 г. Целта бе структурите на министерството да бъдат приведени в съответствие с най-добрите практики на ЕС. Явно Ганчев е забравил това.

Неговата кариера тръгна нагоре през 2006 г.,  когато пое полицейската дирекция в Пазарджик на мястото на окепазилия се с жестокото убийство на сестрите Белнейски Жоро Стоицев, личен приятел на министър Румен Петков. Три години по-късно Цветанов отстрани от поста му Ганчев и той напусна системата на МВР. От 2010 г. до назначаването му  сега за зам.-министър той бе главен експерт по сигурността на информацията в Районен съд- Пловдив.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3732 |15.02.2017 Най-накрая НСО върна джиповете на горските . 1| 3837 |10.02.2017 НСО още не е върнало джиповете на горските . 1| 5580 |03.02.2017 ФРОГОКО: КЕВР се "продаде" на ”Софийска вода” и ни върна в 1999 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads