Реклама / Ads
20| 11101 |21.02.2017 ПОЛИТИКА

Иван Костов: Иде нова Студена война, застрашени сме

.
Иван Костов
Политическата криза, която започна през 2013 г., продължава, макар и с частични стабилизации, които обаче не я премахват. Това заяви Иван Костов пред Би Ай Ти.
 

Като най-голям риск Костов определи избора на Русия да влезе в Студена война след анексията на Крим и нахлуването с войски в Донбас. Война, която по думите му, се води с всички средства – през икономическо проникване чрез инвестиции и поемане на контрол (като той даде пример с контрола върху българската телекомуникационна компания), чрез доминиране върху политическите партии у нас (като изреди мнозинството от тях – БСП, АБВ, „Атака“, ВМРО и дори ДПС, припомняйки, че в турските медии за Ахмед Доган се говори директно като за руски агент), така и чрез т.нар. хибридна война.

 

Иван Костов е категоричен, че по всички теми, които са важни за Русия, нейните тези доминират българските медии и сайтове.

 

Участващите активно в Студената война, които атакувати се бранят – за разлика от българската страна, която въобще не се отбранява, и това трябва да е много ясно, заяви той.

 

Костов даде пример за фалшиви внушения със свалянето на малоазийския самолет, което, по думите му, според мнозинството български избиратели е дело на Киев, а не на руската ракетна установка БУК, както сочат доказаните факти.

 

„Това е само едно от многобройните напластявания на пропагандната агресия, а тя е такава, защото не получава отговор от страната на българските политици и медии. От всички политически партии и лидери у нас няма нито един, който да защитава евроатлантическата кауза в тази конфронтация с Русия. Нито една партия не го е включила в програмата си заради обществените нагласи“, каза Иван Костов.

 

Според Иван Костов сред новите рискове е и оспорването на влиянието върху България както от страна на Русия, така и от страна на Турция, в която се установява неоосманистки режим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 12249 |19.03.2015 К. Исмаилов: Нека има гражданска война, но граждани срещу престъпност . 21| 12698 |06.06.2013 С. Костов: Обстановката у нас се отразява върху делото „Октопод” . 198| 20453 |13.05.2013 Иван Костов: Вече съм една отрязана глава...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads