Реклама / Ads
0| 7714 |27.03.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: От ДАИ-Хасково прикриват нередности с фирмата на катастрофиралия автобус в Унгария

.
Ръководни служители от ДАИ-Хасково прикриват съмнения за нередности с фирма „ Арда Тур” на катастрофиралия автобус в Унгария. Това съобщиха за Фрог нюз източници от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Преди два дни рейсът се обърна на магистрала М5 край град Сегед, а петима души бяха ранени. Като по чудо няма убити.
 
Автобусната компания „Арда Тур” е регистрирана в Хасково, а нейн собственик е Себахатин Исмаилов. Както Фрог писа преди няколко дни, в ДАИ-Хасково, която е отговорна за автомобилния превоз на пътници, се въртят различни корупционни схеми. Според запознати в автопарка на фирмата има машини със съмнителна техническа изправност, които обаче са в движение.

Преди година-две „Арда Тур” е била засипвана от актове за различни технически проблеми. Има подозрения, че в момента автобусите не се проверяват от даиджиите така както трябва и това се дължи на солидно заплащане. Говори се и за занижен контрол от страна на държавните органи. Любопитното е, че Себахатин Исмаилов многократно е късан на изпита за ръководител транспорт. Един от сериозните му проблеми да не се справи с изпитите е, че трудно говори български, разкриха още източниците ни.

Според запознати чиновниците от ДАИ-Хасково не искали да проверяват въпросната транспортна фирма, за да не дават повод на Исмаилов да пише жалби срещу тях до софийските началници в качеството му на член на УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи. Треперели, че може да загубят апетитните си постове, които им носели приходи по-големи дори от тези на митничарите. Както медията ни разкри, инспектори в Хасково си докарвали по 400 евро на смяна. Вътрешни хора споделиха , че продажбата на шофьорски книжки в региона продължава с пълна сила. ДАИ-Хасково се управлява от уволнения на два пъти от ДАИ Антон Ставрев, известен в региона като диджей Тони.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4306 |27.03.2017 Само във Фрог: В Турция пак са гласували за секунди . 12| 16132 |27.03.2017 Първо във Фрог: Цачева остава извън парламента . 1| 4214 |24.03.2017 Цветелин Цветанов пред Фрог: Още не съм получил обвинителен акт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads