Реклама / Ads
0| 10969 |14.04.2017 ЕТНО КАЛЕНДАР

Патриарх Неофит: Във всяко човешко сърце да се разпали светлината на живота

.
Патриарх Неофит
Празникът Възкресение Христово изпълва сърцата на милиони хора с любов и радост, вдъхновява ни за добри дела, помага за утвърждаването в обществото ни на такива непреходни ценности и нравствени ориентири като грижа за бедните, страдащите и изнемогващите, любов към ближните, милосърдие и състрадание, казва патриарх Неофит в обръщението си към българския народ за предстоящото Възкресение Христово - Великден.
 

Даруваната ни от Господа надежда за спасение ни помага да живеем, да се трудим и преодоляваме несгодите на земното битие, без да униваме, заявява Негово светейшество.

 

Патриарх Неофит пожелава възкръсналият Христос да укрепява всички нас, та във всяко семейство, във всяко човешко сърце да се разпали светлината на живота! Нека Божията благодат да ни помага да устройваме земния си живот в мир, християнско благочестие, любов, братство и взаимно разбирателство, пожелава патриархът.

 

"Да възнесем горещи молитви към Господа да просвети с дух на мъдрост, разсъдителност и човеколюбие нашите управници, да ни запази от природни бедствия, междуособици, нашествия на другородци и от всяко зло, да утвърди страната и народа ни в мир и съгласие и в истинската и спасителна православна вяра", призовава в обръщението си към народа българският патриарх.

 

Негово светейшество отправя "пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля, с надежда до всеки да достигне светлината на Възкресението!". Спасителят Христос да дарува живот в мир и благоденствие на нашите близки и на целия български народ!

 

Христос Воскресе, с тези думи завършва обръщението на патриарх Неофит към българския народ за предстоящия Великден.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5764 |26.02.2017 Патриарх Неофит: Празнувайте с радост деня на прошка . 4| 5092 |12.02.2017 Патриархът награди Пловдивския митрополит с орден „Св. Йоан Рилски“ . 0| 7105 |20.01.2017 Почитаме паметта на Св. Евтимий - патриарх Търновски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads