Реклама / Ads
10| 14095 |30.04.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Професор по икономика: България е пред катастрофа

.
България е на прага на катастрофа заради демографската криза и пенсионерския геноцид, това обяви радио икономистът професор Боян Дуранкев, цитиран от ”Дарик”. По думите му пред бъдещата четворната коалиция, която ще управлява страната ни стоят гигантски задачи, които само един Херкулес може да реши. Оценка среден 3 постави на служебното правителство проф. Дуранкев.
 

Той е бил сред вариантите на президента Румен Радев за служебен премиер, но в крайна сметка държавният глава се спря на юриста проф. Герджиков. "Служебният кабинет не успя да реши някои основни проблеми. На първо място да направи много сериозна оценка и одит на предишното управление-не се справи с това. Второ-да осигури наистина честни избори. Такива не видяхме.

 

Служебното правителство беше повече наблюдател, от колкото фактор", обясни проф. Дуранкев. По негови думи в кабинета Герджиков има и професионалисти. "Затова не може да се каже, че оценката на служебното правителство е слаб 2. Спокойно можем да твърдим, че една честна тройка трябва да се пише в техния бележник", посочи икономистът. Той прогнозира, че страната ни ще бъде разтърсена от силно социално напрежение от повишаващите се цени и по-бавното нарастване на реалните доходи.

 

Безлихвени кредити за младите семейства и въвеждането на ергенски данък – такива мерки според икономиста могат да спрат задълбочаването на демографската криза.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9375 |30.04.2017 Шаренкова: Колкото пъти сме срещу Русия, толкова пъти следва катастрофа за България . 5| 4781 |29.04.2017 Икономист: Председателството на ЕС е големият шанс на България . 2| 4883 |28.04.2017 ЕК: Няма да затваряме ТЕЦ-ове в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads