Реклама / Ads
2| 4463 |23.05.2017 НОВИНИ

Атанасов и Малинов с най-големи шансове да оглавят ДСБ

.
Атанас Атанасов Източник: БГНЕС
Атанас Атанасов и евродепутатът Светослав Малинов са с най-големи шансове за председател на ДСБ, след като Радан Кънев си подаде оставката след изборите през март.
 

В събота се проведе изслушването на четиримата кандидати за председателското място. Самият избор ще бъде на Националното събрание на партията на 10 юни в аулата на УАСГ. Видео от изслушването на кандидатите е достъпно на сайта на ДСБ, съобщи Дневник.

 

В експозето си Атанас Атанасов каза, че всичко, което правил в политиката, го е правил публично и е заобикалял изкушенията, каквито е имало много. Той смята, че е важно ДСБ да има присъстващ и действащ председател и, че е важно партията да вземе конфронтационна позиция към правителството. Според него "това е властта на цялата олигархия в държавата". Коалиционната ни политика трябва да е към противници на властта, смята Атанасов. Той предложи за да има ефективно действаща партия да се съставят предварителни листи на кандидатите преди изборите – общински съветници, кметове, кандидат-депутати. В листите можело да участват и хора, които не членуват в партията. Атанасов се обяви за инициативност за коалиционна политика. Той ще заложи на нови модерни информационни канали, "за да не бъдем зависими от зависимите медии" и да се стигне до младите хора. Трябва да направим пореден опит да се превърнем в партия на белия бизнес в страната, каза още той. Атанасов смята, че трябва да се наложат наказания за членове на партията, участвали в избори в други формации. Той се зарече да покани Радан Кънев в ръководството за да е мост към "Нова република".

 

Светослав Малинов, смята, че той е човекът, който може да реши проблемите в ДСБ за следващите 2 години и че шансът за предсрочни избори е много малък. Убеден е, че ще се справи със съвместяването на длъжностите на евродепутат и председател на ДСБ. Малинов се надява, че ДСБ ще е в следващия парламент. Опозиционната ДСБ трябва да бъде запазена марка, каза още Малинов. Ако бъде избран за председател на ДСБ, Малинов смята да се кандидатира и за лидер на "Нова република". "Трябва да се продължи с "Нова република" като платформа. Вярвам в ДСБ, за да се притеснявам, че ДСБ ще се обезличи, ако е в друга коалиция или платформа", каза още той.

 

Третият кандидат е Борис Точев. Той е на 29 години и е завършил макроикономика в УНСС преди 2 месеца. По думите му произхождал от репресирано семейство, което не е било такова само при управлението на Иван Костов. Негова основна цел като председател ще е влизане на ДСБ в парламента. Точев смята, че трябва разширяване на "Нова република".

 

Ралица Кирилова, която беше председател на изборен щаб на ДСБ - София, и парламентарен секретар на министерството на образованието в предишния кабинет е четвъртия кандидат. Според нея каузата на ДСБ е да се постави човешкият капитал в центъра на политиките. Тя мисли, че ДСБ има нужда от привличане на експерти. Да подредим първо нашата къща и тогава да говорим за коалиции, каза Кирилова. Според нея коалициите трябва да се сключват на база ценностни споразумения, а не на сбор на електорат. Според нея предстои "дълъг и тежък път за коалиция с партии от Реформаторския блок", който вече не съществувал, както и "Да, България". Тя също е на мнение, че "Нова република" има потенциал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4630 |14.05.2017 Д. Атанасова: Мажоритарният вот няма да препъне коалицията . 1| 5953 |11.05.2017 В. Радев: Кадровият въпрос е най-големият проблем в МВР . 5| 4822 |11.05.2017 Десислава Атанасова и Искрен Веселинов непримирими за мажоритарния вот . 0| 4092 |10.05.2017 Атанасова: ГЕРБ подкрепя референдума, но не и Слави Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads