Реклама / Ads
8| 13317 |29.04.2012 ИНТЕРВЮ

Джон Лоутън: Български продукт звучи като създаден в САЩ или Великобритания

.
Джон Лоутън и Милен Врабевски
Легендарният вокалист на "Uriah Heеp" Джон Лоутън записа албум на д-р Милен Врабевски. Двамата разказват за Frognews какво ги е събрало в общ проект.
 

Легендарният вокалист на "Uriah Heеp" - Джон Лоутън започва световната премиера на албума „The Power Of Mind” от София. Музикантът, който изпя култовото July Morning, завърши работата си по английската версия на албума The Power Of Mind, съвместно с музикантите от Диана Експрес. 

За първи път рок идол от световната сцена записва продукция с български музиканти. Изборът за вокал на английската версия на албума със заглавие The Power Of Mind е провокиран от пословичната любов на звездата към България.  Джон винаги намира начин да разказва за нея и да показва красотата й.

Автор на музиката и текстовете в албума е продуцентът на този ексклузивен музикален проект д-р Милен Врабевски. The Power Of Mind провокира слушателите да насочат мисълта си към положителното, защото именно по този начин то се проявява в действителността и в отношенията между хората.

интервю на Ана Кочева

Към Джон Лоутън

- За първи път музикант от твоя ранг записва с българска група. Сподели впечатленията си от нашите музиканти и въобще от албума.

- Албумът ми хареса още от първото прослушване на български език. Парчетата бяха добре написани и много добре изпълнени. Макар и не окончтелно мастерирана, продукцията звучеше като създадена в САЩ или Великобритания. Това само по себе си доказва, че не е задължително музикантите да са прекосили Атлантика, за да бъдат на световно ниво в рок музиката.

- Музиката е универсален език, но все пак как се разбираше с българските колеги?

- Хей, музиката не познава граници, когато става въпрос за общуване. Момчетата се смяха много с моя разговорен български зад стъклото в контролната кабина. Главно общувахме един с друг чрез движенията на ръцете, но  също използвахме и звуци от език, който все още не е изобретен.

- Как може да стане така, че качествените ни музиканти да станат известни не само у нас, но и в Европа, защо не и по света?

- Надяваме се, че албума  "ThePower Of Mind" ще достигне до останалата част от Европа, както  и до ценителите на добрата музика оттам. Албумът е добър и заслужава най-доброто признание, което можем да дадем.

- Кое е любимото ти парче в албума?

- Обичам всички песни в албума, всяка по различен начин. Ако трябва да посоча все пак - The Search създава наистина страхотна атмосфера около себе си, което ми харесва особено.

- Колко често си в България, кои са любимите ти кътчета?

- Добре известно е, че България е моят втори дом. Около документалната поредица "Джон Лоутън представя", която снимам за телевизия CKAT, съм посетил много и различни кътчета на страната. Всяко е от тях е било специално за мен. От великолепната природа на Родопите и бреговете на Черно море до някои идилични села във вътрешността. Страната никога не престава да ме учудва и очарова ...

- Оттук накъде?

- Предстои ни представяне на албума в София, Плевен и Варна. Смятаме наистина да зарадваме феновете и очакваме с нетърпение тяхната оценка.  С нетърпение и интерес се приготвям за снимките в Стара Загора на  следващият ми документален филм от поредицата  "Джон Лоутън представя".  През лятото смятаме да прекараме известно време в нашия апартамент в Каварна и разбира се ще има July Morning фестивал в Камен бряг.

Към Милен Врабевски

- Страхотно е хората да се научат да разчитат на силата на своята мисъл. Постижимо ли е това в България, където повече предпочитаме да се осланяме на някого извън нас, отколкото на това, което носим у нас?

- Всичко е постижимо с правилна положителна нагласа и вяра в собствените способности. Разбира се, за да постигне такова състояние на духа, човек се нуждае първо от любовта и подкрепата на най-близките си. Ако в отношенията ни има повече любов и разбирателство, ще променим съществено жизнената си среда и няма да си задаваме въпроси около възможностите, а ще мечтаем смело и ще си поставяме цели. Наистина си ги мисля тези неща. Те са концептуалната основа на албума и надявам се прозират ясно през музиката.

- Защо избрахте тъкмо Джон Лоутън за културен посланник на България по света?

- Избрах да работя с Джон, заради неговия изключителен професионализъм и заради отношението му към България и българите. От самото начало имах идея да превърна този музикален проект в нещо повече от  съвместна продукция на български музиканти със световна звезда. Джон прие с удоволствие да бъде посланик на българското, един вид застъпник за добрата ни репутация пред света. Няма да му е трудно, защото ще му даваме добри поводи. Неговият живот вече е свързан по специален  начин с нашата  страна и нашата култура.

- Какво е необходимо на един български културен продукт да достигне висок рейтинг на западния пазар?

- Нямам готова рецепта, защото ми предстои да опитам да го направя за пръв път... С много труд и постоянство съм постигнал международен успех и признание, но в друга сфера. Ако приемем, че нещата са съпоставими – мога да посоча на първо място качество, след това самочувствие и увереност, и разбира се добро управление на проекта. The Power Of Mind има и трите. Добвяме и Джон Лоутън към тази триада и нямаме съмнения в успеха...

- Как се съчетават в едно музиката, бизнесангажиментите и постоянното служене на българската кауза?

- Съчетават се перфектно, защото взаимно си дават енергия. За доказателство мога да посоча последното признание, което дойде найстина от високо ниво. Около Великден представих каузите на Фондация Българска Памет на значим международен форум за корпоративна филантропия в Блед, Словения, на който бях поканен в качеството си на бизнес лидер и филантроп. В последствие получих покана лично от президента Бил Клинтън за членство в (CGI)  –  Глобалната инициатива на Бил Клинтън. Особено съм щастлив от това признание, но още повече и от перспективата за нови контакти и възможности да защитавам каузата на България на най-високо световно ниво.

А премиерата за България на албума The Power Of Mind е на 30 април (понеделник) от 19.00 часа в Sofia Live Club.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 12523 |23.11.2011 Сл. Бинев: Първанов e българският Брежнев . 43| 12760 |18.04.2011 Иво Инджев: Българският “Уотъргейт” още не е разкрит . 48| 13856 |17.03.2011 Иван Генов: Министър Дянков е българският Бин Ладен . 98| 19289 |01.01.2011 Проф. Иван Славов: Къде е българският Пиночет?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads