Реклама / Ads
150| 319179 |10.12.2012 ГЛАСЪТ

Партията на Кунева – свърталище на политически номади

.
Меглена Кунева и Мария Дивизиева, 2011 президентски избори
Текстът, който четете е последната /засега/ част от разследването ми, посветено на партията на Меглена Кунева и кадрите там.
 

 

Признавам си, че колкото повече човек задълбава в информацията и персоните, толкова повече се налага да си запушва носа – вони, та се не трае, както казваше един от героите в „Баш майстора”. Важно е да се знае кой кой е, за да прекратим най-накрая тази вредна практика българските политици да лъжат като „брадати римляни”. Баста. Ще спрат да лъжат или ако продължават да го правят ще бъдат наказвани. Недопустимо е принципът „всяко чудо за три дни” да ръководи българската публична политика.

 

Напук на това, което се опитват да ни говорят твърдя, че за се прекрати с тази нелепа и обидна практика е нужен друг принцип - „знанието е сила”. От Бога е грехота и пред хората срамота да позволяваме „под вънкашност чужда и под име ново” едни и същи изпечени мошеници и бандюги да се появяват отново и отново в политиката, като истински символ на вечното завръщане. Близкият до сърцето ми Жозеф дьо Местр беше казал, че „фалшивите тези са като фалшивите монети – сечени от големи престъпници и употребявани от почтени люде, които затвърждават престъплението, без да го съзнават”. Коя е следващата порция майстори на фалшиви политически монети в партията на Кунева, които 4,2% от българите са готови да употребяват, за да затвърдят престъплението? Чудя се например Мария Дивизиева, която миналата година беше шеф на предизборния щаб на двойката Кунева и Христов къде да я дяна – представена ни е като ново лице, но това изглежда да е поредната  и много характерна за Кунева проява на политическо дебелокожие или късопаметност.

Найден Зеленогорски и Кирил Рашков, „Цар Киро”, местни избори 1999 г., Плевен


Мария Дивизиева, както изглежда от фамилията и си пада май по щабните работи – през 2007 г. докато беше заместник-министър на държавната администрация тя стана шеф на щаба на  уж синия кандидат за кмет на Варна на тогавашните местни избори Димо Гяуров. Гяуров две години по-късно стана депутат от Сините благодарение на пълното погазване устава на СДС и на тогавашните правила за избор на кандидат-депутати там. Гяуров загуби вътрешните избори в СДС 2009, за водач в 3-ти избирателен район във Варна, но с едноличното решение на тогавашния шеф на СДС – Мартин Димитров, той беше тропосан за водач на листата в Пловдов. После – що ги гонели от СДС. Трябва да Ви бият, че съсипахте всичко, хаймани с хаймани!


Но да се върнем към Дивизиева. Какво „ново лице” може да е тя, след като се върти от 2001 във висшата администрация, чат пат „обяздвайки” по купони шефа и гуруто си Николай „Инч Хай” Василев по сбирките на НДСВ? / „Властта яхна и държавата, и себе си”, 10 септември 2002 г., в. Стандарт,

А в по-нови времена е сред управляващите акционерното дружество със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) „Експат бета”, където си правят компания с майката и съпругата на Николай Василев и бившия главен секретар на Министерството на държавната администрация (МДААР) Биляна Дякова. Интересен щрих е фактът, че Дивизиева наследи в управителния съвет на дружеството преди година Моника Йосифова – жената, с която живее бившият премиер от БСП Сергей Станишев. Как да не творят тогава свинство след свинство, след като са оплетени като свински черва?! Журналистическо разследване през 2010 г. показа, че  учредителите на „Експат Бета” АДСИЦ са все близки до тройната коалиция на БСП, НДСВ и ДПС. Купените от тях имоти в района на Камчия са на цени в пъти под пазарните, плюс цял поменик достойни за вниманието на прокуратурата действия и сделки. Сред физиономиите в Националния съвет на партията на Меглена Кунева забелязваме Найден Зеленогорски. Другарката го удостои с особено благоволение, когато на 2 юли тази година в интервю за НОВА заяви: „За мен Найден Зеленогорски е моделът”?! Нека проследим какъв е моделът, който си е избрала да следва другарката Кунева.

Друми Друмев – член на Борда на „МГ енергетика и природни ресурси” – структура на Мултигруп заедно с Илия Павлов и Николай Вълканов


За такива като Зеленогорски старата лисица Ришельо е казал, че измяната е въпрос на време. Запомнил съм този човек от годините си в СДС – винаги се държеше като по-католик от папата, винаги с демонстративна и претенциозна „седесарска” праведност. Ето какво каза преди година, след като загуби местните избори: “Ще направя това, което партията сметне за целесъобразно. Аз съм екипен играч. И ако колегите от СДС преценят, че трябва да заема определена позиция, ще го направя и ще работя с всички сили за това партията да си стъпи на краката”. Днес прави точно обратното. Оказва се, че и той като други български политици си умира да прави обратното на това, което проповядва. Да си ходи, следователно, не да ни се натрапва като пример от претенциозни госпожи! Не, такива като него нямат навика сами да ни освобождават от присъствието си. Те са като своеобразни дялани камъни на българското задкулисие – полягат, където и да ги сложиш. Вижте това видео и после затрупайте с въпроси Кунева дали продължава да мисли, че Зеленогорски е моделът. Нека уточни, ако обича модел за какво е Зеленогорски - за това как се печелят избори с помощта на циганите на цар Киро ли?

 

 

Друми Друмев – член на Съвета на директорите на „Минстрой Холдинг”, също структура на Мултигруп

Найден Зеленогорски е бил директор на клона на „Български пощи” в Плевен в периода 1992-97 г., когато става депутат от ОДС. Зеленогорски е един от много малкото сини кадри, който не е уволнен от червения шеф на КПД Любомир Коларов в периода 1995-96 г., по време на правителството на Жан Виденов. Изобщо, както всички в партията на Кунева и Зеленогорски много обича да говори за десницата, за антикомунизъм, за евроатлантизъм, но както при повечето в тази партия, когато се взреш подробно в биографиите им виждаш грозното лице на криптокомунизма и задкулисието. На една от снимките с незабравими образи видях около Кунева да се върти и бившият седесарски депутат, после от ДСБ Стефан Мазнев. Добре би било да бъде попитан петцифрената сума, която получи от Мини „Марица изток” ЕАД през 2005 г., след като не се класира отново за депутат, за каква конкретно извършена работа е дадена? Искам да спра с описанието на „опитните” лица около Меглена Кунева, но тези хора не ми позволяват. Не мога, не трябва да оставям без внимание и „опитният” Петър Стоянович – бивш СДС, бивш Гергьовден, настоящ куневист.

 

- Иван Гарелов като офицер в I-во Управление на ДС /по късно ПГУ-ДС/

 

В опит да коментира срещата на Движение България за гражданите в Рейнбоу плаза през лятото той роди странно изречение във Фейсбук страницата си: „Софийска среща на Меглена. Фрашкано с читав народ!”. Види се, че той е човекът със задача да създава новия фолклор, който трябва да донесе внезапна историческа радост на българчетата поради пръкването на поредния кърпеж на политическия д-р Франкенщайн. Той, ами кой друг, кога, ако не сега -  нали е историк, при това молепсан с хитрост във Виена. Класа!

 

Меглена Кунева и нейният ПР Иван Гарелов по време на кампанията за президентските избори 2011 г.

 
От известно време при другарката Кунева се е присламчил знаков политически номад. Друми Друмев се казва, за запознатите с българското задкулисие името му действа като червено на бик. Да, това е същият някогашен шеф на Агенцията за енергийна ефективност, който – а сега, внимание – беше уволнен през 2003 г. от тогавашния енергиен министър Милко Ковачев. Ковачев обясни като причина за освобождаването му, че не го е уведомил за участието си в съвета на директорите на „МГ енергетика и природни ресурси”! До назначаването си за председател на агенцията Друмев е бил и в борда на директорите на „Минстрой холдинг”, също част от криминалната корпорация Мултигруп на убития през 2003 г. Илия Павлов. Ето, всичко това се вижда на снапшотовете от сайта на агенция за фирмено разузнаване. И още – запитан тогава за участието си в „МГ енергетика и природни ресурси” Друмев даде неясни и оплетени отговори. Нещо повече – тогавашният министър Милко Ковачев директно обвини Друмев в лъжа: „Той твърди, че участието му е съгласувано с мен, което не отговаря на истината”, коментира Ковачев пред медиите. Нека кажем отново – основният енергиен експерт, „новото лице” в партията на Меглена Кунева Друми Друмев е стар, проверен кадър на криминалната структура Мултигруп. Точка. Само този факт би трябвало да е достатъчен наканилите се да  гласуват за другарката Кунева в спешен порядък да бягат като от огън от това олигархично-бекапейско образувание. Има и още за Друмев – той е сред най-отявлените лобисти на ВЕИ сектора и помнете ми думата, че ако тези са във властта ще ни се разкаже играта с цената на тока. Това са „кучетата в резерв” на българското задкулисие. Особен суициден устрем на част от българите ще представлява пускането им в кошарата за нова взятка. 


Преди да премина към т.н. „нови лица” не мога да пропусна един от главните съветници на другарката Кунева. Воала, появява се в пълния си блясък ОРОН /оперативен работник на обществени начала/ „Талев”. Казано иначе – Иван Гарелов. Този човек и неговата ПР агенция първо се усукваха покрай НДСВ, а после се грижеха за имиджа на Кунева по време на кампанията за президентските избори 2011. Ето, имаме снимка, на която сме запазили за историята тези мръсни връзки. Иначе, Кунева не спира да твърди, че била „дясна”, „антикомунистка”, „срещу ДС” и т.н. Макар че вече започна да бие отбой като всички политически ментета в т.н. дясно. На 20 юни 2012 Кунева и другите от ДБГ приеха устав на партията си, в който пише следното: Чл. 9. (1) Член на „Движение България на гражданите” може да бъде всеки български гражданин, който:

5. не е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, както и на техните предшественици и правоприемници”. 


А сега да видим какво каза Меглена Кунева година преди това в предаването „Неделя 150” по БНР в отговор на въпрос по повод отзоваването на дипломати, които са били агенти на ДС и на военното разузнаване.: „Трябва да се прави разлика между доносниците и разузнавачите, работили за тайните служби”. Край на цитата. Ами това е същата теза като на самите служители на ДС и РУМНО, защо някой изобщо си мисли, че Кунева е различна? Ако не беше така, нали около нея нямаше да бъдат допускани такива като „Талев”. Прочел съм шестте тома от личното и работното му дела – отврат. Само така ще опиша прочетеното. Нула като разузнавач, нула като способности, нула като резултати. Четем служебния архив на Първо главно управление на ДС, Фонд 8, архивна единица 152, Том 1 от личното дело на ОРОН „Талев”. От лист 98 до лист 121 се намират контролните листове, в които е оценявана информацията, която ОРОН „Талев” - Гарелов е добивал и за която е харчил пари /често безотчетни/. Оценките на начилниците му са следните - материала е „неизпозваем”, обща оценка на материала - „неценен”, оценка на данните – „не представляват интерес”! Това е разузнавачът, близък до другарката Кунева. Освен кука Иван Гарелов е и неморален човек. Колко струва това, което ще прочетете сега - вие преценете. Преди да бъде превербуван като ОРОН, Иван Гарелов е бил кадрови офицер от I-во Управление ДС /така се е казвало ПГУ-ДС тогава/, откъдето е уволнен. Защо е уволнени ли? На 19 декември 1967 г. младши лейтенант Иван Гарелов е назначен за служител на I-во Управление ДС.

 

На 1 септември 1968 г. е изпратен в разузнавателната школа на КГБ. Ето какво пише в предложението за дисциплинарното му уволнение: „В школата мл. лейтенант Гарелов ... е тръгнал по хлъзгавия път на пиянството, моралната разпуснатост и недисциплинираността. Влизал е в недостойни пререкания със съветските другари, напускал е без разрешение района на школата, а при връзките си с жени проявявал такова лекомислие, че допуснал да бъде заразен от венерическа болест трипер”! Ето какво пише в рапорта си полк. Паско Маринов Тодоров, старши на спецкурс „Б”- гр. Москва до началника на I-во Управление ДС: „Др. Началник, във връзка с поведението на слушателя Иван Гарелов донасям: в началото на септември м.г., след напиване в кафе „Лира”, гр. Москва, същия си е загубил личния паспорт...Въпреки дадените обещания Гарелов и след това на няколко пъти се напива. Характерното за него е това, че много бързо се опива и в такова състояние не може да контролира действията си...В средата на април ми стана известно, че Гарелов е заболял от венерическа болест. При проверката се установи, че е болен от трипер и му се провежда лечение...Освен това, в поликлиниката на КГБ, където е бил на преглед, е съобщил на лекаря само името на жената, с която е имал полова връзка, без да даде други данни за нея”. 


Другарко Кунева, стоите опасно близо от години до този човек, помислете върху това! Нека помислят и феновете Ви. В документите за Гарелов е написано и още нещо: „Вуйчо му е бивш партизанин, сега генерал в БНА (ген. Дупинов)”. Попитах Ви и в предишния текст – как така около Вас е гъмжило от куки, висша номенклатура от БКП, от ДКМС, от ЦК на БКП, от Секретариат на ЦК на БКП, кадрови офицери от ПГУ, ОРОН-и. Каква е тази гмеж, какво е това чудо невиждано?! И като за капак – измамници. Друми Друмев според Милко Ковачев е лъгал. Вижте какво пише пък за Иван Гарелов, ПР-ът на Кунева: „От 1963г.. до 1967 г. е следвал в Софийския университет журналистика. За направен опит да препише през 1965 г. му е наложено партийно наказание – удължаване на кандидатския партиен стаж..”

 

Нека обърнем малко внимание и на „новите” лица в тази партия. Те са точно като в онази реклама, дето старецът казва на внука си, коментирайки последното му гадже: „Това ли е новото, че то като старото!”. Та и тук така. Прошко ли е ново лице? Ако го накарате да напише на един лист що е свършил като кмет на район „Лозенец” сигурен съм, че ще върне празен лист или в най-добрият случай написното ще изглежда като източна миниатюра – два чертички и празно пространство между тях. Иначе, добре се е изучил от чичо си, „злият демон на спортния тотализатор”, както пише в. Монитор преди време за него, доказвайки, че  Неделчо Прошков „Години наред източва държавното тото. Упорито, арогантно, безнаказано” / Чичото на „новото лице” в Куневата партия Прошко Прошков е „бившият общ работник на стадион "Васил Левски" и е един от първите, който се отрича от членството си в БКП. След победата на СДС Прошков демонстративно боядисва личния си автомобил в синьо..веднага след падането на СДС от власт мистър Джакпот забрави за любимия си син цвят и си купи жълто сако”   После, защо племенникът прескача като лос от партия в партия! Ето какво пише в личния си блог Прошков: „Роден съм на 31 август 1974 г. в София. По образование съм инженер, магистър и докторант по „Автоматика и системотехника“ в Техническия университет. След дипломирането си заминах за Германия, където повече от 4 години работих ….


Семейната среда и бурните години на детството ме запалиха от рано по политиката.“ Ето, Прошко има такъв велик пример в лицето на чичо си Неделчо Прошков. Нека припомня докъде е стигнал с това си поведение чичото – до Надзорния съвет на „Петрол” АД. И едновременно нещатен съветник в парламента на друга фамозна фигура – Асен Агов /за Агов съвсем скоро ще има новини тук/. Дай боже всекиму, както се казва! В Надзорния съвет на Петрол Прошков е заедно с бившия министър на Костов Иван Нейков, където пък като ПР се изявява друг кадър на Ванко Черничкия – Албена Ивайлова. 


Взорът от нийде надежда не види, защото дори и неопитните лица на Меглена Кунева се оказват от същата сбъркана порода. Едно девойче, с бакалавърска диплома от Бъркли, кубински приятел, нелегално пребиваващ в САЩ и стаж в ООН, каквото и да означава това, със стряскащ здравия смисъл и добрите маниери патос се изцепи при представянето по време на учредяването на партията Движение България на гражданите: „Аз съм бъдещият министър на културата”. Реших, че в България е започнала поредната операция „Шок и ужас”, толкова стресово ми дойде това. Вече знаех за това видео, с участието на Ива Йорданова, бъдещият министър на културата -


Искам да видя сцената, в която на това нещо му задават въпрос за произведенията на Панчо Владигеров. Ловя бас, че ще надмине предшественичката си, израелската фризьорка от НДСВ Нина Чилова, която на този въпрос уверено заяви: "Любимият ми е Златю Бояджиев”.

 

Антон Тодоров

 

Предложение за дисциплинарно уволнение на служителя на I-во Управление на ДС Иван Гарелов


Защо гонят Иван Гарелов от разузнавателната школа на КГБ в Москва

Рапорт на полк. полк. Паско Маринов Тодоров, старши на спецкурс „Б”- гр. Москва до началника на I-во Управление ДС


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 142| 58628 |03.12.2012 Бандата на Кунева – БКП-милиционер, БКП... . 111| 70520 |26.11.2012 Меглена Кунева - снахата на задкулисието . 192| 73808 |04.11.2012 Истински лъжи от Меглена Кунева-Пръмова . 55| 21463 |21.09.2009 Меглена Кунева в игра на прескочикобила между Борисов и Барозо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads