Реклама / Ads
6| 10593 |13.12.2017 АКТУАЛНО

АБСУРД! Издирват Цветан Василев по арестите и затворите, а не на посочения от него адрес в Сърбия

.
За да бъде връчен обвинителният акт на банкера Цветан Василев, той е бил търсен на домашния му адрес в София, по арестите и затворите, стана ясно по време на съдебното заседание по делото за КТБ, на което по същество не бе даден ход.
 

В същото време има изпратена съдебна поръчка до Сърбия за връчване на обвинителния акт. Тя обаче е изпратена с голямо закъснение – на 20 ноември 2017 г. Липсата на отговор за нея, както и смъртта на адвокат на единия от подсъдимите и невръчване на граждански искове на всички обвиняеми, стана причина да бъде отложено делото за КТБ.

 

Адвокатите на Цветан Василев – Лазар Карадалиев и Константин Симеонов отказаха на прокурор Иван Гешев да връчат лично обвинителния акт на своя клиент, тъй като това по закон е работа на прокуратурата.

 

Адвокатите на обвиняемите поискаха да се прави звукозапис на всички съдебни заседания, но това не се прие от съда. Държавното обвинение първо скочи срещу това искане, след което бе отхвърлено от докладчика по делото съдия Виржиния Петрова. Тя се обоснова с мотива, че ако има записи, всяко съдебно заседание трябва да се гледа по два пъти. Магистратът обаче се съгласи да се направи звукозапис на разпоредителното дело, което е първо.

 

Припомняме, че подсъдими лица по делото за КТБ са 18:  Снежанка Стефанова, Маргарита Голева, Александър Панталеев, Красимир Хаджидинев, Георги Христов, Мария Димова, Борислава Тренева, Маргарита Петрова, Елка Стойкова, Елена Индежва, Рангел Стойчев, Светлана Георгиева, Илиан Зафиров, Георги Зяпков, Цветан Гунев, Борислава Кючукова.

Одиторката от KPMG Маргарита Голева е представлявана от маститите адвокатки Ина Лулчева и Даниела Доковска.

 

Главният касиер на КТБ Маргарита Петрова, която лично прокурорът Гешев поиска да бъде пусната от ареста, от Илиян Василев.

 

Следващото съдебно заседание ще бъде на 23 януари 2018 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5681 |06.12.2017 Илиан Василев: Корпулентният крие греховете си зад работниците в Булгартабак . 4| 4681 |30.11.2017 Цветанов обвини БСП, че провокира напрежение около бюджета . 1| 4306 |27.11.2017 Цветанов: Премиерът повиши Главчев с Контролната комисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads