Реклама / Ads
8| 6919 |16.06.2014 НОВИНИ

Адвокат Хаджигенов:Няма опит за убийство на Пеевски

.
Няма доказателства и данни за абсолютно нищо. Няма нито опит за убийство, нито приготовление за такова. Това заяви в студиото на Нова телевизия Николай Хаджигенов, адвокат на един от обвинените в опит за убийство на Делян Пеевски -Георги Христов.
 

„По делото не се споменава нито думата убийство, нито Делян Пеевски. За него говорят единствено неговите охранители", посочи Хаджигенов. „Не видях нито огнестрелно оръжие, нито взрив, нито заплаха", допълни адвокатът.

Според публикации в медиите двама от арестуваните са се свързали с охраната на Пеевски и са им предложили 50 000 лева, за да дадат информация кога и къде се движи депутатът. Охранителите обаче решили да не се изкушават, а да издадат плана.

„Това е относително вярно, но това го твърди свидетелят на прокуратурата, този Бисер Димов", заяви адвокат Хаджигенов. Според него обаче въпросният Бисер Димов се е обадил на охранителите и е казал: „Елате, ще изкарате едни пари".  Адвокат Хаджигенов обаче твърди, че Бисер и неговият клиент нямат никаква връзка.

 „В жалбата на охраната на Пеевски до полицията се казва само: „Прави се опит за пробиване на охраната на Пеевски". В СРС-тата няма споменаване на убийство, покушение, бомба. Нищо няма", заяви адвокатът.

Адвокатът е посъветвал клиента си да не дава интервюта, за да не допусне грешка, още повече, че прокуратурата търси под вола теле. Всичко това, което се случва, е политическа или бизнес поръчка, убеден е той.

Николай Хаджигенов посочи още, че клиентът му страда от хипертония втора степен и диабет и в ареста се е почувствал зле, но след като съпругата му е успяла да му занесе лекарствата, състоянието му се е стабилизирало.

Очаквам прокуратурата да продължи. Няма да се изненадам още днес да подаде протест. Това е само една малка част от това, което предстои, смята още адвокатът, тъй като обвинението е страшно - опит за убийство, каза още адвокат Николай Хаджигенов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5110 |15.06.2014 Св. Малинов: Допитваме се с Костов по икономически въпроси . 16| 5300 |11.06.2014 Близнашки за Фрог: Опитът за надлъгване с историята приключи неуспешно . 22| 5196 |10.06.2014 Проф.И. Дичев: Станишев се опитва да спаси своята кожа и жертва партията . 27| 5121 |07.06.2014 Първанов: ГЕРБ и ДПС са най-опитните купувачи на гласове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads