Реклама / Ads
13| 13621 |29.09.2022 ПОЛИТИКА

Американският генерал Уесли Кларк: С ядрени заплахи Путин шокира Запада, за да спре подкрепата за Украйна

.
Уесли Кларк
„Ако бъде позволено на Путин да сплаши Украйна и да успее да я победи чрез заплахата или използването на ядрени оръжия, това ще отвори напълно нова глава в историята. Мрачна, страшна глава в съвременната човешка история. С ядрени заплахи Путин шокира Запада, за да спре подкрепата за Украйна. Това казва американският женерал Уесли Кларк в „(Не)безопасна страна“ с представителя на ГУР Вадим Скибицки.
 

В такава ситуация всяка ядрена сила ще вярва, че може да победи съседа си. Това означава, че е вероятна война между Китай и Тайван. Между Индия и Пакистан. Между Иран и Саудитска Арабия или Емирствата. Между Северна Корея и Южна Корея, допълва той.


Това означава колапс на международните институции, които създадохме, за да поддържаме мира след Втората световна война. И не може да има други решения освен Западът да направи всичко възможно, за да убеди г-н Путин да не прави това, казва американският генерал Уесли Кларк.


Генерал Кларк е служил 34 години в редиците на американската армия, получавайки множество бойни награди, няколко почетни рицарски звания и президентския медал на свободата. Кларк е бил върховен съюзнически главнокомандващ на НАТО в Европа от 1997 до 2000 г., ръководейки операцията Allied Force по време на войната в Косово.


Генерал Кларк беше и сред 20-те високопоставени американски военни и дипломати, които написаха отворено писмо до президента на САЩ Джо Байдън, призовавайки американския лидер незабавно да предостави на Украйна всичко необходимо, за да победи Русия. Включително ракети HIMARS с обсег 300 км и ефективни средства за противовъздушна и противоракетна отбрана.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11828 |26.07.2022 Дядото на канцлера Шолц не е генерал на Хитлер, Бандера не е приятел на дядото на президента на Полша Дуда . 0| 7334 |05.05.2022 New York Times: Американското разузнаване има пръст в убийството на руски генерали в Украйна . 0| 9090 |29.03.2022 Военният експерт Михаил Самус: Сакралната дата 9 май силно влияе на Путин и генералите . 111| 19171 |23.01.2022 Генерал Павлюк от Източна Украйна: Украинците са готови да разкъсат руснаците с голи ръце

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads