Реклама / Ads
31| 27718 |26.03.2019 ГЛАСЪТ

„Апартамент гейт“ е добро начало, но да се извади на светло и х-л „Берлин“

.
Разкарват Цветанов от парламента и още кой знае откъде. Но той и без това не беше за там. Случайник, попаднал на длъжности в управлението, които в други държави се заемат от учили в „Бръшлянената лига“ или в Топ 20 на университетите в света. И не става дума само за образованието, а преди всичко за манталитета. Цецо, Цецка, Вежди…
 

Не може да се откаже по-нататък, че общественият ни и културен живот е в значителна мяра под знака на посредствеността и полуинтелигенцията, чиито токсикации са едно от най-гадните явления у нас. Посредствеността, поради особените стопански условия, в които живеем, е принудена да прави кариера на всяка цена, с всички средства, при което бездарността и хищничеството, тъпотата и нахалството, подлостта и низостта преливат в една хармония на истинско безсрамие“. Това, драги сънародници, са думи на Иван Хаджийски. Не съм сигурен, че всички са наясно със смисъла в тях. Иначе как да си обясним казаното от водачката на Жени ГЕРБ Ирена Соколова в Добрич и Силистра: „Социопатно е да навредиш на всички останали, за да можеш да задоволиш себе си. Перфидното, подготвено и високо организирано зловредие демонстрира социопатен ум, чиито характеристики са да доминира, да контролира и манипулира“. Не викайте санитарите - късно е. Глупостта и слагачеството могат да погълнат не просто отделен човек, но и всички, които са вперели поглед в него с отворени уста. Тя, милата, дори не е загряла, че „социопатния ум“ посегнал на любимия й Цветан може да е някой, от портрета на когото се овлажняват някои нейни анатомични зони. Очите, например...





С подобни похвати се хвърлят да бранят Цецо и в „Труд“. Явно чувството за реалност и хумор отдавна са избягали от главатаря. Цитират се някакви недоволни от думите на Томислав Дончев, че Цветанов дължал обяснения. А Дончев е много деликатен и не си довърши мисълта, че Цецо дължи обяснения пред прокуратурата, НАП, КПКОНПИ и пр. органи.

 

И защо Пламен Георгиев се обяснява в свинеугодните медии за апартаментите си, вместо да запорира имотите и сметките на новобогаташите-новополитици, станали новодомци с неясни още пари? На опонентите на Пеевски им запорира всичко начаса, а сега се ослушва. Защо така, Пламене?  Нали си най-големият антикорупционния орган? Нали си честен и независим? Хайде да те видим, но май не ти стиска.

 

С пускането на малко кръв чрез оставките на Цецо и още неколцина облажили се с апартаменти на народни цени, нищо няма да се промени. Защото тези ще се измъкнат като пръдня из гащи и ще си харчат парите в отдавна обзаведени за целта офиси.

 

А ние, обсъждайки апартаментите, забравихме, че върви делото на века „КТБ“ и там започна разобличаването на истинските извършители на фалита на банката.

Никой не отваря дума за привикването на прокурор Иван Гешев, зам.-шефа на ДАНС Недялко Недялков и вътрешния министър Младен „Мето“ Маринов в САЩ. За какво бяха разпитвани там, по какви разследвания за пране на пари им отвориха очите? Набиха ли им канчетата за контрабандата, банкови сметки в чужбина с неизвестен произход на милиони и пр.

 

Забравихме и за странния воаяж на главния прокурор Сотир Цацаров и Младен „Мето“ Маринов в Дубай. С кого са се срещали там – освен с формалните домакини, - и са давали обяснения за многомилонни банкови сметки, например? Има ли връзка пътуването им с проблеми на депутата-олигарх Делян Пеевски? Разпитвали ли са ги американци кой точно дължи онези 600 милиона, потънали покрай Южен поток? Пили ли са кафе с личния адвокат на Пеевски Александър Ангелов? Те няма да кажат - ние трябва да ги питаме.

 

Цветанов все още не е дал отговор, защо и кой уби неговия приятел бизнесмена Петър Христов. А той знае повече, отколкото казва.

 

И въобще къде отиде темата за корупцията, заради която сме последни по всичко в ЕС?





Не е въпросът да се радваме на измитането на Цветанов, Цачева и прочие подобни на тях от властта и политиката. Задължително е да има разследване по всички правила и закони. Прозрачно. Зад „апартамент гейт“ е спотаено чудовище, което дори още не е ранено, а леко притеснено от вдигнатия шум. Задкулисието само чака да отшуми врявата и да продължи да граби и развращава.

 

Чорапът се разплита. Борисов прави всичко възможно да ограничи щетите. Но залогът вече е вдигнат. Ще трябват радикални промени. 

 

ДПС мълчат. Знаят, че ако мечката прескочи в техния двор, ще настане истински тайфун. Ще хвърчат тецове, сараи, къщи, имоти, курорти, булгартабаци, лафки, догановци, пеевски лекета, свинемедии и прочие боклук. Шубе.

 

БСП и те стъпват внимателно, защото таят стари грехове.

 

Нещата ще придобият сериозен характер, когато бъде ударен х-л „Берлин“, сметки и имоти в Дубай и други места. Метафорично и буквално. Там е сърцето на Кашчей безсмъртни. Докато не се забие копието в това сърце, тази страна и хората в нея няма да имат шанс. Въпреки всички розови репортажи и филмчета за българи, дето искат да се върнат или да останат тук. Знае го Борисов, знае го Нинова, знаят го всички.

 

И ударът ще се случи, независимо от смелостта или страха на посредствеността.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 17349 |05.10.2017 Със страшна сила се задава и „КОНПИ гейт“ заради „Дунарит“ и „Емко“ . 1| 17571 |16.08.2016 Добро утро, МВР! . 35| 9958 |01.01.2014 Патриарх Неофит: Докле имаме време, нека правим добро на всички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads