Реклама / Ads
8| 9651 |14.09.2018 ЪNDERGROUND

Арестите и обиските продължават! Спецпрокуратурата влезе в ”Кошарите” в София

.
Рано тази сутрин Специализираната прокуратура започна претърсвания и изземвания в офиси на дружества в София, стопанисващи заведенията „Везувий“ и „Сръбски ресторант Бест“, който е на мястото на ресторант ”Кошарите”, и започна обиски на лица и разпити на свидетели на територията на София, с цел задържане на ръководните нива на организираната престъпна група.
 

По информация на novini.bg ресторант "Везувий" се свързва с Лидия Станоева. Тя е майка на Георги Станоев – Бирмата. Сръбски ресторант "Бест" пък е собственост на баща му Евлоги Станоев.

 

В същото време Специализираната прокуратура извършва следствени действия срещу организирана престъпна група, занимаваща се с незаконно производство на цигари и пране на пари. Действията на Специализираната прокуратура са по разследване, прието по компетентност от Окръжна прокуратура – Пловдив, предвид събрани доказателства за престъпления, извършени от организирана престъпна група.

 

На 24.08.2018 г. Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми 23 лица за държане на акцизни стоки без бандерол – цигари. Лицата бяха установени в четири незаконно работещи фабрики на територията на страната – в гр. Дупница, в Горна Оряховица и в Тутракан. Общото количество на акцизните стоки без бандерол, които са били установени и иззети тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки, на стойност 1 млн. и 500 хил. лева, съобщиха от прокуратурата.

 

Иззети бяха всички машини и съоръжения от четирите фабрики за производство на крайния продукт – цигарите, обслужващата ги техника – мотокари, агрегати, климатични системи, охладители и др. Иззети бяха още 11 тежкотоварни автомобила, превозвали суровината за производство на цигарите и готовата продукция, която е била открита в тях, както и над 10 леки автомобила, свързани с производството и държането на акцизните стоки без бандерол и други веществени доказателства. Установено бе, че всяка една от фабриките за незаконни цигари е произвеждала средно около 100 000 кутии на ден.

 

Към настоящия момент две от задържаните лица са с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а четири лица са с мярка „домашен арест“.

 

В хода на разследването на Окръжната прокуратура в Пловдив са събрани доказателства за това, че откритите четири фабрики на територията на страната се ръководят от лица, които не са били сред задържаните първоначално от прокуратурата в Пловдив и че производството на цигари без бандерол се осъществява от организирана престъпна група.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 11141 |07.09.2018 Журналист: Имам усещането, че става дума за бой по конкуренцията на Булгартабак . 14| 17962 |06.09.2018 Издигат човек на Св. Лазаров в МВР, участвал в удара срещу КТБ; заплашват да не се пише . 13| 11066 |05.09.2018 Първо във Фрог: Уволняват полицая, който е бил на леката катастрофа с бащата на президента . 8| 11447 |03.09.2018 Доминираните от ВТБ собственици на БТК опитват да преодолеят запорите на КОНПИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads