Реклама / Ads
28| 10197 |24.02.2016 НОВИНИ

Атанасов: Георги Костов трябва да бъде разкаран от МВР веднага

.
Атанас Атанасов
Сюжетите, които представят Бойко Борисов като герой, а Делян Пеевски като жертва, се използват като контролирано пускане на информация за отвличане на общественото внимание, заяви депутатът от Реформаторския блок по bTV.
 

По думите му главният секретар на МВР Георги Костов немедлено трябва да се разкара от тази позиция”. Причината е, че кризисният и пошъл пиар, които Костов направи като разкри държавна тайна от най-високо ниво, също се използва за отвличане на общественото внимание, смята Атанасов. Според експерта подобно действие от страна на Костов е вид политическа услуга. Генералът изрази съмнение да има реална опасност за живота на Пеевски, „дори и тя да е факт, подобен сигнал трябва да се разследва при пълна конспиративност”.

 

Атанасов се пошегува, че който през последните години, който е бил назначен временно да управлява ДПС, е получил като бонус охрана от НСО.

Има ли институция в държавата, а те всичките са пряко подчинени на Бойко Борисов, която да разследва кой и защо издаде държавна тайна? Подобно действие е наказуемо по Наказателния кодекс, припомни депутатът от РБ.

 

Писмото-заплаха срещу премиера съществува много преди Борисов да започне „операцията по спиране на поръчки”, смята депутатът от РБ. Въпреки това се създава  в обществото впечатление, че „премиерът застана срещу мафията и получи куршум”, смята Атанасов.

 

Експертът по сигурност заяви, че службите за сигурност се контролират пряко от министър-председателят. По думите на депутата Борисов запазил  значителна част от назначените по времето на Орешарски кадри, защото те са „комплексирани хора, лесни за манипулиране”.


"Проблемът е, че той управлявна орташки с групировката на Доган. Страшно много е харесал неговия механизъм за разпределяне на порциите сред обръчите от фирми", допълни генерал Атанасов.

 

Генералът е силно скептичен към доклада на "Аликс партнърс". "Щом на това се съгласи Влади Горанов, който е свързващото звено между догановата групировка и Борисов, значи в него няма нищо", смята Атанасов. По думите му докладът се е обезсмислил заради клаузата за конфиденциалност. "Ние (от РБ) искахме с този доклад да се освети информацията", припомни депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5921 |24.02.2016 Георги Божинов: Шефът на КЗК контролира 10 млрд, трябва да е независим . 23| 12571 |22.02.2016 Бойко Атанасов: Бях в шпиц команда на гл. прокурор, която уж не съществува . 14| 9507 |19.02.2016 Бойко Атанасов: Разпределиха ми 3 дела в една и съща секунда, защото бях на срещата с Маковей . 9| 5592 |19.02.2016 СДВР допуска: 16-годишният Георги Игнатов е убит случайно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads